Dödsstraff

Har kommit igång med min artikel, är snart upp i en i sida och hitta ett  test.

Hur vi själva ställer oss rent allmänt till frågan om brott och avskräckning kan vi ta reda på genom att beskriva några situationer. Jag ger tre exempel här nedan:

a ) Om du i en affär frestades att snatta en chokladkaka och samtidigt visste att det skulle innebära en polisanmälan eller 500 kronor i böter om du åkte fast.

b ) Om du var i samma situation och visste att det skulle innebära en månads fängelse och 5000 kronor i böter.

Skulle du i någon situation bli så avskräckt, att du avstod?

a ) Om du planerade att slå en person för att han stötte på din flickvän för en tid sedan, men samtidigt visste att det skulle innebära på sin höjd en månad i fängelse om du åkte fast.

b ) Om du var i samma situation, men samtidigt visste att det skulle innebära minst fem års fängelse och bötesvite på 50.000 kronor.

Skulle du i någon situation bli så avskräckt, att du avstod?

a ) Du var förälder och fick reda på att en man hade överfallit din 7-åriga dotter. Du började därför planera att mörda honom. Under planeringen blev du medveten om att det skulle innebära 6-16 år i fängelse om du åkte fast.

b ) Om du var i samma situation, men blev medveten om att det skulle innebära dödsstraff om du åkte fast.

Skulle du i någon situation bli så rädd, avskräckt, att du avstod?

Både “a) “och “b)” alternativen skulle förmodligen avskräcka någon av oss, men vilket alternativ avskräcker mest?

Vad skrämmer er mest?  tycker ni att  vi  ska inskaffa dödstraff  igen?
om man har tagit någon annans liv förtjänar man inte rätten till sitt eget liv, men jag tycker samtidigt att  dödsstraff är för lindrigt man får inte sota för sitt brott, det går fört fort och ska det vara dödsstraff ska det vara plågsamt. jag tror nog mer på livstidsfängelse ( inte som i sverige typ 10 år sen anses man frisk och släpps ut, utan jag menar till döden tar ens liv)


Kommentarer
Postat av: Anonym

ah fast samtidigt förtjänar många (verkligen inte alla) en andra chans och skulle det ske ett misstag och du skulle bli dödad för det så blir det också lite fel. bara lite tips ;)

2010-12-07 @ 19:17:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0