Hejdå 2010

Det här året har gått galet fort det känns som att det var nyss jag var i Frankrike, att det var nyss jag flyttade hemifrån och började skola i kalix, men inte det. Det här året har varit bra men nästa år kommer bli bättre! Så säger man väl alltid? man jag hoppas alltid på något bättre.  Starten på 2011 är redan planerad och det kommer bli great, sen fyller jag 18 men det innebär också sista året med Prinsen på tävlingsbanorna och ponny över huvudtaget.












Tänkte lägga in fler bilder men det funkar inte.. Så nu ska jag fortsätta fixa mig sen ska vi göra kaos!! :))

Ha det bäst i kväll alla!


Ett sista ögonblick

Ett sista ögonblick var 2004 vecka 15 den 5 april. Det var dagen innan min skötponny Ronja skulle få vandra vidare. Det var jätte hemskt och jag,jennifer och Cajsa var i stallet och red henne en sista gång på banan och Jennifer red sist och när hon skulle skritta henne till stallet så skena hon i väg och bockade av J. Den ponnyn var skit busig jag flög varje gång jag red i början, helt sjukt! men man lärde sig mycket också! Men saknade den ponnyn galet mycket hade svårt att komma tillbak till stallet, men när mamma hade fixat en ny sköthäst till mig var jag illa tvungen att gå tillbak och tur är väl det :)


Mina ambitioner

När jag dör, vill jag försvinna utan att ångra det jag aldrig gjorde. Min ambition är kunna göra det jag vill. Att göra det jag gör till min bästa förmåga. Att följa mina drömmar och lyckas!

Skolan kan ta sig!

Skrev till min klassföreståndare att jag måste vara ledig tisdag & onsdag första skolveckan och hon tyckte verkligen inte att jag skulle vara det för att kag har så hög frånvaro och att jag hade varit ledig förra terminen (3 dagar) och om jag inte redan hade bokat resan så tyckte hon att jag skulle överväga om det var värt att fara. Men herregud hon är ju efterbliven! Jag tycker inte att jag har varit borta så mycket, jag har varit sjuk(!) det är inget man kan ro för? okej det har varit lite fejksjuka men jag har giltig frånvaro, två ogiltiga. Och jag var borta en hel vecka när vi sålde Kingen men jag mådde inte så bra då. Men jag ligger inte efter i ett enda ämne och inget IG. Tycker att skolan går över styr, jag vet att det är viktigt att vara där osv men man måste väl få leva också? om jag skulle bli allvarligt sjuk eller dö vill jag ha upplevt saker och levt mitt liv inte bara gått i skolan punktslut..

Sen vet jag att man måste få bra betyg och att skolan är super viktig för att kunna komma vidare här i livet, för om 1,5 år är det jobb som gäller och då hjälper det inte att man levt livet när man varit ung då är det hur bra man skött skolan, hur bra betyg man fått. Och just nu går det inte så bra för mig med betygen dom är rätt så låga men jag har ingen glöd jag är less och omotiverad! Därför tror jag att det är bra att göra lite annat för omväxlingsskull.  LEV I NUET, tänk inte alltid så mycket på framtiden den kanske aldrig kommer.



Det här saknar jag

* Sommaren
*kingen

min favoritplats

Vet inte riktigt, man hade väl nästan kunna säga att stallet är en favortiplats eftersom jag tillbringar så mycket tid där, men då skulle man kunna säga att sängen är en favortiplats eftersom jag tillbringar cirkus  9 timmar i den så jag vet inte rikttigt.  Men stugan är väl mysig.


why is life so unfair?

it might be better in the future. Just nu suger det att allt ska vara så orättvist.



Mina rädslor

skrev jag inte nyss om det? hm den här listan är rätt så tråkig men jag har svårt att "hoppa" av något jag vill aldit göra klart saker jag påbörjat.

Spindlar är skit äckliga!!! men jag är rädd för att bli ensam, inte lyckas, mista de/dom jag bryr mig om.

Det här får mig att gråta

oj det är ju så olika, så vet inte riktigt.


Juldagen

Idag är dom allra flesta på krogen så  vad gör man när man inte fyllt 18? Nej men inte deppa jag ska hänga med Linnea och vi kommer sörja över hennes mobil som hon tappade i dag när vi red ut (troligtvis). Så Julia red först ut Prinsen men han hade dragit förbi Olle och skenat iväg och det roliga med det hela var att jag sa till Linnea innan dom red att det skulle hända jag känner min ponny kan man säga. Så jag och Linnea red ut efter dom Linnea red Lillan och prinsen försökte ju dra iväg eller rättare sagt han gjorde de,  drog förbi lillan i full sken men då vände vi tillbak hahaha, lite besviken han blev! :)




Det här får mig att må bättre

Mina vänner, min ponny är det mesta som får mig att må bättre. Dom är oslagbara! Men sen kan en promenad få mig att må bättre, rensa tankarna och att skritta ut ponnyn i skogen får en alltid att må bättre.

God jul

Julafton idag men det känns inte som det, Har varit med mamma i stallet och ridit ut hästarna (prinsen och Carisma) onskar att den andra hästen hade varit Kingen men icke det.  Nu har jag just duschat och ska börja fixa mig tänkte locka håret det var ett bra tag sen jag gjorde det och jag suger på det så bäst att börja i tid..



Gammal bild!  myyysigt att rida barbacka.


God jul hjärtat! hoppas du har det bäst!

Det här upprör mig

Människor som segar och inte hjälper till är lata och oförskämda.
Folk som inte passar tider och bara pratar och tänker på sig själva.

Jag stör mig iallafalll på sånt.

1 dag kvar

och ingen julkänsla .. Idag har jag jobbat på stallet (ridklubben) Så ska få rida en privatlektion nästa vecka eller kurs med en klubbis. Har också hunnit med stan men det var så sjukt mycket folk eller i det var kö till kassorna och jag hade inte tålamod att stå och vänta. Sen följde jag med maggi till stalllet igen, sen hem äta och tilllbak. Kul dag bara varit på vift. I morgon är det julafton ka ni förstå det? för det kan inte jag haha

Ett annat ögonblick

Det var när jag var i Frankrike och kollade på galopp, det var så häftigt vilken känsla säger jag bara. Och när dom närmar sig mål och sen passerar mållinjen det är grymt :)



Hahaha ;)


Polisen: Ni körde för fort!
Kvinnan: Oh, jag förstår.
Polisen: Kan jag få se körkortet.
Kvinnan: Jag skulle gärna ge er det, men jag har inget.
Polisen: Har ni inget?
Kvinnan: Jag har förlorat det fyra gånger för att ha kört onykter.
Polisen: Kan jag i stället få se registreringsbeviset.
Kvinnan: Tyvärr inte.
Polisen: Varför inte?
Kvinnan: Jag har stulit bilen.
Polisen: Stulit den?
Kvinnan: Jaa, och jag har dödat ägaren och styckat honom i bitar.
Polisen: Vad har ni gjort?
Kvinnan: Delarna av honom ligger i plastpåsar i bagageutrymmet ifall ni
vill kolla
Polisen tittar på kvinnan, backar långsamt därifrån, och ringer efter förstärkning.
Inom några minuter kommer ytterligare fem polisbilar, och ett polisbefäl närmar sig med dragen pistol.

Polis 2: Kan ni gå ur bilen?
Kvinnan: Är det något problem?
Polis 2: Min kollega har sagt att ni har stulit den här bilen, och mördat ägaren.
Kvinnan: Mördat ägaren?
Polis 2: Ja, kan ni vara snäll och öppna bagageluckan?

Kvinnan öppnar luckan, men där finns inget.
Polis 2: Är det här er bil?
Kvinnan: Naturligtvis, här är registreringsbeviset.
Polisen är alldeles tyst.
Polis 2: Min kollega säger också att ni inte har något körkort.

Kvinnan gräver i handväskan, tar upp sin plånbok, och räcker sedan över körkortet.
Polis 2: Jag måste medge att jag är konfunderad. Min kollega har berättat att ni inte har något körkort, inget registreringsbevis, att ni har stulit bilen och mördat ägaren!
Kvinnan: Jaha — och snart påstår han väl att jag körde för fort också


Min underbara flickvän och jag har varit tillsammans i över ett år och vi beslöt oss för att gifta oss.


Det var bara en liten grej som störde mig. Det var hennes vackra lillasyster. Hon var 22, bar tajta shorts och var ofta utan bh. Hon böjde sig ofta fram när hon var nära mig, och jag fick alltid se mer än jag önskade av hennes privata delar. Det måste varit medvetet, hon gjorde det aldrig i närheten av någon annan.


En dag ringde lillasystern och bad mig komma över för att se över bröllopsinbjudningarna. Hon var ensam när jag kom dit, och hon viskade till mig att hon hade känslor och längtan för mig som hon inte kunde komma över.
Hon sa att hon ville älska med mig bara en gång innan jag gifte mig och tillägnade mitt liv till hennes syster.


Jag var i chock, och kunde inte säga ett ord. Hon sa "Jag går upp till sovrummet, och om du vill ha en sista vild svängom, bara kom upp och ta mig."


Jag var som förstenad när jag såg henne gå uppför trapporna. När hon kom ända upp drog hon av sig trosorna och kastade dem nedför trapporna mot mig.
Jag stod där en stund, sen vände jag om och gick rakt mot ytterdörren. Jag öppnade dörren och gick mot min bil.


Men ser man på, hela min blivande familj stod där ute och klappade händerna.


Med tårar i ögonen kramade min styvfar mig och sa "Vi är verkligen glada att du har klarat vårt lilla test... vi kunde inte önska en bättre man till vår dotter. Välkommen till familjen!"


Och moralen i den här historien är:
Förvara alltid dina kondomer i bilen.


--

I always said that I would make mistakes,
I'm only human, and that�s my saving grace,
I fall as hard as I try
So don't be blinded
See me as I really am, I have flaws and sometimes I even sin,
so pull me from that pedestal,
I don't belong there.

Måndag

Nu är det LOV!! jag tog ju bussen hem igår (till Gällivare) eftersom jag jag hade känt mig krasslig och inte kände för att hänga på holmen en hel dag. Så igår när jag kom hem så hängde jag med Linnea och vi har bokat en resa så den 3 januari far vi till stockholm och den 6 far vi vidare till Frankrike och blir den där ca en vecka. Är lite nervös blir en en del jobbigt med resa hoppas vi fixar den :)  Idag har jag stigit upp tidigt för att fara till stallet och rida min fina ponny!

tjingeling

Grattis

värdens bästa pappa. Ha en bra födelsedag! 38 år


Den här månaden

Har gått fort, den här månaden har varit kall, den här månade har bestått av mycket shopping, två gånger till Luleå, stannat i kalix och festat,  den här månade har det varit mycket i skolan, det här månaden fyllde Hanna år, den här månaden fyller pappa år, den här månaden är det julafton den här månade är det nyårsafton den här månade är den sista på året.

Detta ångrar jag

Jag ångrar att jag inte pluggat och tagit tag i skolan men vem gör inte det när dom fått betygen i handen och sett att dom suger?

Något jag verkligen ångrar är att jag aldrig startade Kingen på våra lokala/regionala tävlingar, och det kommer jag få ångra hela livet.

Jag vet inte om jag ångrar något jag gjort, inte vad jag kan komma på nu iallafall. Jag har gjort saker jag ångrar för stunden, små misstag men har även lärt mig något av dom.  Men någongång kommer jag säkert göra något som jag ångrar men nu finns det väl inget speciellt.

Får damp

stadat lägenhete, duschat, och fixat och gjort massa bra saker.

rensat och städat i garderoben
.
sen skulle jag packa väskan och det var mindre kul -.-

det får inte plats!!!!!


Little Prince







You are absolutely the best in my life!


Min favoritfödelsedag

Jag vet inte riktigt vilken födelsedag som varit min favorit alla har ju varit bra på olika sätt om man säger så alla år har ju haft olika betydelser, Men jag antar att min nästa födelsedag kommer vara great då jag fyller 18. Men jag kommer igåh en födelsedag när jag fyllde 13/14 det var en bra dag, jag hade jätte roligt och det var en massa folk som jag nu idag knappt har kontakt med det var nog då det mesta förändrades, men det var en bra dag!


Slänger upp någon bild från igår













Bilder blir på sniskan :/
Har iaf stigit upp 11 eller lega kvar i sängen och kollade oth, sen vid ett gick jag och Emilia till granngården och shoppade litegrann sen förbi repa. Sen blev det Kina, var inte tänkt att jag skulle äta där efterosm jag inte var matsugen men delade på en pizza med Emilia. Kan säga er att nmin röst är på vift haha, jag är inte sjuk men kanske sjöng lite mycket igår? ;)


Mitt favoritminne

Hoj det här var faktiskt svårt. Men det var nog sommaren 2009 när jag hoppade Kingen i hoppgruppen, sista gången vi var med ( dörutom nån gång vi hoppat in efter det) han var jätte fin och vi hoppade en bana och så hoppade vi vattenmattan och han var så duktig! jag saknar att hoppa den hästen jag var så trygg med honom och hade gjort allt för att få känna den känslan igen!





Ett annat minne som är bland favorit är när jag och Linnea var i Frankrike och det  var sista dagen på auktionen och prinsessan hade blivit såld och vi skulle fira. Vi var ute och åt med Anna, Etienne och en massa mer. Sen for vi på en nattklubb, det var grymt roligt och något jag aldrig glömmer. Kommer ihåg hur jag gick där och övade på att säga att jag var född 1990 och var 18 år, som tur frågade dom aldrig hur gammla vi var utan vi knatade bara in! :)



Nästa år Linnea då jäklarR!!! då blir det Casino ;) hehe

distrikt championatet

Var just inne på ridsportsförbundet och kollade vem som vann championatet i år, och ställning ser likadan ut varhe år (!) hahah Lisa vinner, emelie andra plats och jag på tredje, Men det gör ju inget jag är ju inte på sista plats, och jag tror att i år är ibland det bästa resultat jag fått, men dom andra är ju på varje tävling och jag har varit på tre. Deras hästar går bättre än prinsen men jag vet att prnsen är finare ;) heheh


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥HELG ♥♥♥♥♥♥♥♥♥

äntligen... Har gjort matteprovet idag och det gick skit dåligt jag trodde verkligen att det skulle gå bra eftersom jag kunde allt i kapitlet tji fick jag. Jag och prov går inte ihop. Nu väntar jag på att Emilia ska följa mig på stan om vi hinner. jag har hitta två par skor! så får se om dom får följa med mig hem.  Ikväll blir det paaaarty så efter stan blir det duschen, sen blir spegeln,plattången och sminkväskan min vän!


Min första kyss

hahahhaha vill jag inte komma ihåg tyvärr så gör jag det, kan säga att jag var liten och vi var med några kompisar och alla hade ju pojkvän och man bytte pojkvän var och varannan dag och det var ju inte så seriöst men det var iallfall när vi prövade på en massa saker och så sa dom at att jag och min "pojkvän" skulle kyssas och så gjorde vi det.  Det var min första kyss.

Mina drömmar

Är att bo just utanför Göteborg eller i Umeå. Ett hus som jag får inreda helt själv med en stor hästgård där jag kan rida och utbilda hästar och ta emot problem hästar( men först vill jag lära mig allt om ridning och hästar, så jag kan leva  på det och vara bra på det!). Sen vill jag hitta kärleken, gita mig och skaffa två barn. Hade inte varit helt fel att få sitt namn känt att vara bra på något och lyckas.  Men innan allt det här vill jag resa och ha kul, jobba utomlands ett år. Mina drömmar är att få vara lycklig!

+ att jag vill ha ett hus utomland och pool på gårde! :) Ämnet var ju drömmar.





what would I do without you


Jag är så glad att jag har dig som vän!♥


Vad hade jag på mig i dag?

en blå tröja och jeans, orkar inte ta bild, det är jag alldeles för ´lat för... haha

Den här veckan

HM DEN HÄR VECKAN HÄNDER VÄL INGET SPECILLT, IDAG VAR VI I LULEÅ NU PLUGGA, I MORGON ÄR DET SKOLA, TORSDAG SKOLA OCH TVÄTTSTUGA, FREDAG SKOLA OCH SEN HELG, I HELGEN STANNAR JAG I kALIX OCH PARTAR MED MINA VÄNNER SEN FÅR MAN VÄL SE VAD SOM HÄNDER, MÅNDAG SKOLA TISDAG SKOLA SEN BLIR DET GÄLLIVARE.
oj såg just att jag hade caps på, men jag orkar inte ändra och jag hinner inte heller. för nu ska jag plugga fast funderar om jag ska gå och köpa frukt. känner mig inte alls tagad till ekonomiprov i morgon, usch .

Hitta inte alla mycket i luleå idag men ändå går det mycket pengar... Fick iallafall träffa Julia, var år och dar sen vi sågs.


vi hörs!

Måndag

Ni tror inte jag hade skrivit ett inlägg och så hände något och det försvann...typiskt.

började 11.30 och slutade 14 redovisade engelskan ich lämnade in svenska arikeln.  När jag kom hem skulle jag läsa ut engelskaboken men somnade.. Så nu ska jag ta mig i kragen och läsa ut den, för i morgon måste jag plugga till ekonomiprovet som vi har på onssag.  Så tjingeling.



fan vall bli brunett men vågar inte ,


I min handväska

Jag använder inte handväska så mycket på vintern, eftersom jag inte tycker att det passar att ha väska till min jacka iallafall inte den jackan jag har ( hahaha vilket problem).  Men när vi har läxor och sådant saker jag måste ta hem från skolan brujar ja ha väska, och i den finns alltid busslista, hairspray, lipsyl, toy, alvedon, plånbok. ja det är väl det ungefär. sen är deet ju alltid beroende på vad jag ska göra och så vidare vad som finns emed i väskan.

...

Det finns saker som man inte vill inse, det finns förändring som är sämre, det finns något som kallas hopp.  Jag hoppas på något bättre.

I kALIX

hemma i lägenheten nu, skönt!tänkte ju först fara tillbak i morgon med morgonbussen, men tänkte att jag far tillbak idag istället så får jag sova ut i morgon. Jag tänkte ju läsa min engelskabok på bussen och jag läste två sidor sen somnade jag, och sov hela bussresan det kändes som en kvart. så nu blir det att läsa ikväll, den är så dryg för det är jätte många ord som jag inte kan. så nu ska jag käka en macka och läsa.

Mina syskon

Jag har två underbara syskon, en bror och en syster. 
Min bror heter Dennis och är ett år yngre än mig alltså 16 år. vi är nog inte så lika varandra han är smal och lång och jag är ju motsatsen. Dennis går skola i kalix en naturbrukslinje med inreiktning fiske och jakt. Dennis har väl inte direkt något intresse, tränar på gym och umgås mycket med vänner.


Min syster heter Julia och är 11 år. Hon bor med mamma och pappa i Gällivare. Julia var jätte lik mig när hon var liten (hon var lik mig när jag var liten, alltså om man kollar på bilder från när jag var liten) Nu är vi väl lite små lika kanske? tycker iaf julia! vi delar hästintresset, så det säger ju en hel del.



Jag har bra relation till båda min syskon, jag vet att jag kan säga allt till dom, dock skulle ju inte Julia förstå allt. men Dennis jag litar på honom även fast vi bråkar en hel del och är osams väldigt ofta så skulle jag aldrig klara mig utan honom.  Jag och Julia kommer bra överrens vi bråkar inte alls lika mycket men det beror väl på att det är så stor åldersskillnad. 

Älskar er.

Det här hade jag på mig i dag

jag orkar verkligen inte fota.... Hade iallfall på mig leggins,linne och en randig stickad tröja + underkläder då ;)


Det viktiga är inte att man gör rätt utan försöker

Det är så himla bra citat, man ska aldrig ge upp utan att ha försökt.

Idag hade vi syon på besök, och vi fick lite papper osv, och så stod det att vi skulle läsa ekonomi B - jag fick ett jäkla utbrott , men det blir nog ingen b kurs för oss eftersom vi redan har mer poäng än det man behöver för att gå ut(och ingen från smr ville läsa b-kursen). Men jag ska lägga till några andra kurser i 3an eftersom vi inte har så många kurser då. Nästa vecka gör jag i´sista provet i ekonomi fytusan vad skönt att slippa det sen. Efter jul börjar vi med psykologi det blir förhoppningsvis roligare. Och vet ni? jag har skrivit klart min svenska artikel, engelskan. Och i morgon är det fredag så då far jag till Gällivare och tar med mig på engelskaboken och förhoppningsvis hinner jag läsa ut den hade varit perfekt! Och ihelg ska jag inte jobba, det var jätte länge sen jag var ledig, men det är inte därför jag tackade nej. utan för att vi har stalljour i helg.... bläääää

Min tro

 Jag antar att alla ser det här ämnet ur en religös synvinkel. Men jag är inte speciellt religös, jag tror inte på gud jag tror på ödet, jag tror att allt händer av en orsak och att livet har en mening det vill jag iallafall tro. Jag tror att dom beslutar man tar oftas är rätt och att besluten alltid medför något bra. Så har det iallfall varit med mina beslut även fast jag inte alltid har viljat inse det, inte alltid viljat fatta "rätt beslut". Jag tror att man ska följa sitt hjärtat. Jag är kristen för jag är ju döpt i kyrkan och jag kommer själv döpa mina barn där i think men sen hela den där grejen med gud vet jag inte. men det är mysigt i kyrkan och det känns bra, som dop,bröllop,begravningar osv.

Vet inte riktigt vad jag ska säga mer :) fick ingen fantasi till det här ämnet.

Ett ögonblick

Lägger in den på nytt,eftersom den inte syns på bloggen men det står att den är upplagd :O mysko!

Jag vet inte vilket ögonblick jag ska dela med mig av, jag vet inte om jag ska del med mig av någon rolig fest, händelse osv. Hade egenligen villja skriva om ett ögonblick men jag tror inte alla mina vänner skulle uppskatta det. hahah (Linnea I think you know which memory I mean) Men det här är också ett underbart ögonblick!

Mitt ögonblick jag tänker berätta till er om är lite längre än ett ögonblick, det var sommaren 2009 när jag satte mig på flyget till Frankrike. Jag tror aldrig jag varit så nervös som den dagenoch aldrig så rädd! jag var nervös för att tillbringa en sommar i frankrike med okända folk (jag visste ju vem Linnea var) jag var rädd för att jag skulle gå vilse på flygplatsen. Eftersom jag aldrig hade rest själv, hade jag ingen vana av det. Och min engelska är kass! När jag sklev av flyget i Paris visste jag inte vad jag skulle ta mig till, jag försökte följa efter allt folk men det var så stort, så jag siktade in mig på en person som hade suttit framför mig på flyget men när hon plötsligt försvann in på en toan var jag tvungen att gå själv, jag kunde ju inte stå utanför toaletten och vänta på henne som ett psykfall.. När jag valde en av alla rulltrapporna och kom fram till bagagen fick jag leta efter en skylt med texten "sortie"
När jag gick från väskorna och stod och kollade mig om kring, jag antar att jag såg väldigt vilsen och rädd ut då kom dom Anna och Etienne! :) hihi

sen när vi suttit i bilen i tre timmar var vi framme hemma på gården och där fick jag träffa min efterlängtade Linnea och flickan Moa :)



min bästa vän

Jag älskar alla mina vänner och alla mina vänner är bäst! Alla har något speciellt och jag skulle ju inte umgås med dom om det inte vore för deras underbara insida.
Men Frida är en vän som jag alltid haft vid min sida känns det som, jag lärde känna henne när jag var 11 år vi gick i samma ridgrupp och sen fortsatte våran vänskap växa från att gå i samma ridgrupp till bästa vänner! Vi tycker rätt så lika i det mesta, vi delar hästintresset, frida tycker om bandy vilket  jag också gör (hade jag inte brunnit för hästar hade jag förmodligen hållt i en bandyklubba eller en basketboll.. haha) Förutom en otroligt fin vänskap delar vi också en dröm som förblir en hemlis.

Jag vet att jag kan lite på Frida i alla lägen, jag kan alltid komma till henne vad det än handlar om. Man hade också kunna säga att vi är " periodare" ibland umgås vi jätte mycket och ibland ses vi nästan aldrig. Ibland pratar vi i telefon varje dag och ibland kan det dröja väldigt länge innan vi hörs av men det spelar ingen roll om det gått 2 dagar eller 2 månader sen vi sågs, det känns aldrig fel, vi har alltid något att prata om.  Jag och Frida brukar tjaffsa en hel del faktiskt, ibland kan jag vara jätte sur på henne. Och jag tror att det är för att hon alltid vill säga till mig vad och hur jag ska göra saker och jag tar det på fel sätt Frida vill ju bara hjälpa mig men jag vill sköta det själv.


Älskar dig!

3 månader

Jag tänker på dig varje dag, jag saknar dig varje dag, det gör ont att inte ha dig här. 3 månader har aldrig känts så här länge.


                                                ♥

Min dag

Klockan ringde 06.40 men steg upp någongång efter sju, slängde in gröt i mikron satte på mig kläder käkade, packade gympa kläder och gick till skolan, hade ekonomin, hålmi tre timmar, engelska,svenska och gympa sen slutade jag. Gick och handlade bland annat en massa frukt, när jag kom hem har jag skkrivit på en svenska artikel och hamnat på facebook och bloggar rätt mycket men nu tänkte jag duscha, äta vindruvor och titta film. och kanske men bara kanske läsa i min bok. sen tar jag kväll! och så ska jag väl titta PH. Tjingeling mer er, rolig dag? haha nja kanske inte men ibland måste man plugga och jag har suttit framför datan i 4 timmar, är spyless nu!


Dödsstraff

Har kommit igång med min artikel, är snart upp i en i sida och hitta ett  test.

Hur vi själva ställer oss rent allmänt till frågan om brott och avskräckning kan vi ta reda på genom att beskriva några situationer. Jag ger tre exempel här nedan:

a ) Om du i en affär frestades att snatta en chokladkaka och samtidigt visste att det skulle innebära en polisanmälan eller 500 kronor i böter om du åkte fast.

b ) Om du var i samma situation och visste att det skulle innebära en månads fängelse och 5000 kronor i böter.

Skulle du i någon situation bli så avskräckt, att du avstod?

a ) Om du planerade att slå en person för att han stötte på din flickvän för en tid sedan, men samtidigt visste att det skulle innebära på sin höjd en månad i fängelse om du åkte fast.

b ) Om du var i samma situation, men samtidigt visste att det skulle innebära minst fem års fängelse och bötesvite på 50.000 kronor.

Skulle du i någon situation bli så avskräckt, att du avstod?

a ) Du var förälder och fick reda på att en man hade överfallit din 7-åriga dotter. Du började därför planera att mörda honom. Under planeringen blev du medveten om att det skulle innebära 6-16 år i fängelse om du åkte fast.

b ) Om du var i samma situation, men blev medveten om att det skulle innebära dödsstraff om du åkte fast.

Skulle du i någon situation bli så rädd, avskräckt, att du avstod?

Både “a) “och “b)” alternativen skulle förmodligen avskräcka någon av oss, men vilket alternativ avskräcker mest?

Vad skrämmer er mest?  tycker ni att  vi  ska inskaffa dödstraff  igen?
om man har tagit någon annans liv förtjänar man inte rätten till sitt eget liv, men jag tycker samtidigt att  dödsstraff är för lindrigt man får inte sota för sitt brott, det går fört fort och ska det vara dödsstraff ska det vara plågsamt. jag tror nog mer på livstidsfängelse ( inte som i sverige typ 10 år sen anses man frisk och släpps ut, utan jag menar till döden tar ens liv)


Måndag

Det var en plåga att stiga upp idag! usch vad hemskt det var...  Och idag fick jag vet hur mycket jag har att göra till nästa vecka en hel del varför sprider lärarna inte ut det?? 
*svenskaartikel inlämning
* läsa ut en eng-bok
*muntlig engelska om barn
* ma-prov
*ekonomi prov

 Så det är väl bara att sätta igång, tänker försöka skriva klart artikeln snarast den ska handla om dödsstraff om jag är för eller emot, Och boken tar jag nog och läser ut i helgen, matten känns det som att jag kan hyfsat och ekonomin det är lite värre, och engelskan muntliga arbetet har vi hitat faktan så är det bara skriva den på engelska och öva in det. Tjiho kommer älska den här veckan och nästa.

Vad är kärlek?

Jag tror att kärlek är svårt att beskriva med ord och att det är olika från person till person! Man kan känna kärlek till en person, materiellt, djur osv.  Det är skillnad på att vara kär och förälskad i en person. jag känner kärlek till min familj, vännerna och våra djur! Jag blir glad av dom, dom ger mig hopp och det finns ingen bättre. 

Det här åt jag i dag

har ju varit lite ifrån datan eftersom jag var i luleå igår osv,  men kan ju säga vad jag åt igår. Vi åt ju julbord vilket jag inte var så förtjust i så smakade bara lite grann. sen fikade jag med mamma på stan och det blev en chokladboll, sen åt jag en hamburgare till middag,drack en bonaqua käkade popcorn sen var det nog slutätet för den dagen!

Tycker ni att det är okej?

Att Jay fick fortsätta vara med i Idol efter att ha tagit droger? det tycker inte jag! men jag kan hålla med er om att han är grym, han är bäst! Men att tv4 tillåter droger är inte okej, det är hur många ungdomar som helst som tittar på idol och det ska inte förekomma sånt det är ju till och med förbjudet och så visar det sig att en i ett välkänt program använder sig av det, droger är prestationshöjande och hasch gör en lugnare (det var väl det Jay hade tagit?) alltså slipper han vara nervös och kan leverera bättre. det är inte okej!! det finns värdigare vinnare.

Mina föräldrar

Jag hade kunna säga hur mycket bra saker som helst om mina föräldrar, men nu står det still, något som ska vara så självklart att kunna skriva om men vi gör ett försök!

Mina föräldrar gör allt för mig och mina syskon. I våran familj har vi rest mycket, har vi inte farit utomlands har vi varit på bilsemestrar i sverige och varje sommar har vi farit till stockholm. Båda mina föräldrar gillar att resa och göra nya upplevelser, men för några år sedan när vi köpte häst bestämde vi oss för att köpa en stuga, så nu tillbringar vi mycket tid i stugan och det är ett ställe mina föräldrar gillar, dom gillar att fixa och reparera med stugan bygga ut och fixa med gården!

Min pappa heter Håkan och man kan väl säga att han är familjens clown, han ska alltid göra till sig spela "rolig" och dra en massa skämt han är enormt oblyg. Men han är  också enormt snäll och stöttande. Med honom får man alltid skratta även fast det ibland kan han vara riktigt skämmiga saker han gör. Min pappa är ett träningsfreak. Han har ett stort hundintresse och är duktig inom de. Han är en skogmänniska, gillar att fiska, åka skoter jaga. Min pappa har aldrig varit intresserad av hästar men han har alltid hjälpt till ändå, han har inte varit i stallet men han har skjutsat och hjälpt till ekonomiskt. 
 
Min mamma heter Helena, hon och pappa är som natt och dag när det gäller beteendet.  Min mamma är öppen och lyssnar alltid, jag kan berätta allt för min mamma. vi har en jätte bra relation. Min mamma har har alltid varit i stallet med mig hon har lärt mig det mesta om hästar och ställt upp till 100% hon har kollat på varje träning, kört mig på varje tävling och tänker alltid på mig och mina syskon i första hand och sig själv i sista hand. Min mamma gillar att pyssla och fixa här hemma, hon kan helt plötsligt komma på att hon ska måla om köket och vips så är det gjort.

Ja det var väl det om mina underbara föräldrar! Jag kan pratat med mina föräldrar om allt, vi bråkar väldigtväldigt sällan, dom sötttar och ställer alltid upp! det finns inga bättre än dom. Älskar er


...

 I don't believe in luck.
 I believe everything happens for a reason.


Min första kärlek

Nu är tanken att jag ska skriva om min första kärlek, men då ska jag göra er besvikna för jag har tyvärr ingen första kärlek, om man inte ska räkna med när man var liten och det kan man ju inte kalla kärlek. jag väntar väl fortfarande på att jag ska träffa den "rätta" för det har jag inte gjort ännu men jag antar att den rätta kommer väl någongång i livet!


OM MIG

Jag heter Fanny Johanna Lövdahl 17 år och bor i Kalix, här har jag bott i ett och ett halv år.  Men far hem till Gällivare varje helg för det mesta eftersom det är där jag har min familj, häst och vänner. I kalix går jag skola, ett speciallutformat samhällsprogram eller ridprogam? vet inte vad man säger( Läser samhälls med ridning). Jag älskar att vara bland hästar! jag har ridit sen jag var 7 år egen häst sen jag var 12.  När jag flyttade hemifrån var jag 16 år, och beslutet att flytta var ett av dom bästa besluten jag någonsin tagit inte för att man får egen lägenhet, mer tillgångar, mer frihet osv men jag har växt som person jag har blivit självständig jag har lärt mig att ta ansvar och jag får chansen att förbättras i något jag älskar!



31

Gör som alla andra och skaffar ett tidsfördriv, eller vi får se om jag orkar göra allt! haha 

Dag 01 - Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick
Dag 31 – 4 kända förebilder

RSS 2.0