godnatt

Nu ska jag kila i säng, ska bara meddela att nytt ögongodis har flyttta in här på elevhemmet :)



Den var fin! :)
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=318527


söndag

Då var man tillbak i kalix, ingen holmen i morgon har någon debatt med klassen, och kan verkligen ingenting.... haha! just nu sitter jag sofie & Linnea och kollar på wallander :) älskar mina tjejor*
Igår var jag super taggad på att  fara ut ovh hel gällivare hade typ varit ut, men inte jag! men nu ska jag fortsätta kolla film! :) HEJS

Lördag

I fredags jobbade jag sen for jag till stallet och red min prins på lektion, på kvällen for vi och nattfika :) sen for jag vidare till en fest, kom hem vid två? hoppade i sängen och vaknade vid 11 då for jag till stallet och red min ponny! Sen till mormor och morfar käkade middag och sen blev det inte så mycket av min kväll. I morgon far jag tillbak till Kalix, helgerna går så fort nu...

Varför är livet så hårt?

Onsdag

Har just plugga lite engelska, prov i morgon käns tungt! kan verkligen inte engelska grammatiken så svår!.... iaf så är det  värsta snöstormen här i kaix, man blåser nästan bort :o  Idag hade jag och Hanna Fröken på sitsen , hannna skrämde upp mig lite innan ( fröken är ju den busigaste hästen) och Hesse sa frågade om jag hade säkerhetsvästen å mig? :p haha men hon var supersnäll! :) Efter skolan gick jag Sofie & Linnea på gymmet duktigt! sen lagade jag middag , efter det kollade jag andra avenyn, shit den är sååå bra! :D nu ska jag kolla klart "mannen som kunde tala med hästar" riktigt bra film! :)

pusss ;)

Tisdag

hejhopp :)
Sov mogron idag välbehövligt! :) förutom att pappa ringde och väckte mig :o ´tog bussen till holmen sen och var där hela dan, när bussen tog oss hem stannade vi på coop och handlade :) idag ska jag och sofie äta bakpotatis :)
har kust att fara hem i morgon , men kanske gör det om två veckor typ far hem på onsdag eftersom vi är ledig på måndagen:) vill hinna se min syster rida osv få en längre helg ! hade varit något skönt!
 åh jag hade vilja ha ett jobb i Kalix, är så fattig! :s blää för fattighet! snart fyller jag år kanske får en slant då ;)

Ge mig!




Just nu är jag jätte sugen på godis,chips,chokladbollar så gott det hade varit! Men är fast besluten att inte äta ngt!
En dag i veckan räcker gott och väll!, jag vill ju ha en beachs 2010, men som sagt kommer aldrig få det, är alldeles för lat! att jag hellre går med tshirt än i bikini :(det är sorgligt.
 Jag är så avundsjuk på min mórmor och morfar, och mina två morbröder med familj ska fara utomland.  Jag vill också!! blää, såna här tillfällen känner jag att hade sålt hästen för en utlandresa :o



Kalix

nu var man här igen , och det kändes inte jobbigt att fara till holmen.... :) Iaf så har sofie & Linnea farit ut till holmen för att rida kurs, men jag känner ingen lust att bara fara dit för att "vara" höhö. Skönt att inte göra någonting alls! Hade vilja ta hit min lilla prins! Men jäkla bussar säger jag bara! :/  Hesse sa en sak´idag som stämmer , Att när man lärt sig rida sin ponny har man växt ur den ellerhur det stämmer ju helt klart! Men varför är det så? Kan inte livet var rättvisst? Men jag tycker att man blir "skapad" till det man vill göra :) dom flesta som spelar basket är ju långa! och en hel del som rider dressyr har långa ben som är en fördel, och jag som rider ponny och gillar dressyr jag är kort och har långa ben, dock hade jag vilja ha lite längre överkropp.  Men hade inte jag ridit ponny hade jag inte vilja vara så här kort! hade vilja vara kring 1,65  :)

god morgon

Har nyss varit på en kort promenad med hjunedn Kiwi, och innan det släpte jag ut den lilla hunden Bilbo och sen tog jag in honom ochvet ni vad han gör då ?:o sätter sig och skiter och kissar i köket! fick damp!!
och kastade ut honom och hoppas han lärde sig en läxa.. Funderar om jag ska orka ta bussen till stallet eller ävänta på mamma som skulle fara vid 2-3 tiden.. Hm

saning

Tre sanningar om dig själv!


Jag är en hästgeeek ;)
Jag är rädd för att bli ensam
jag har dåligt självförtroende



När det käns bra

När det mesta käns bra som det gör just är det som att ha allt! Jag trivs så fruktansvärt bra i min klass skulle sakna dom så erhört mycket om jag lämnade dom! Och den här veckan har jag varit taggad till holmen ett stort + har känts roligt att stiga upp på morgon och bege sig till ett kallt stall.  Jag som är den morgon tröttaste människan man kan tänka sig nästan... Men fråga mina grannar dom är uppe före tuppen och fixar sig medans jag stiger upp 20 min innan bussen slänger i mig en macka och knatar iväg inprencip.  Det enda jag saknar är mina hästar hade viljat ha dom här! och mina underbara vänner från Gällivare! Allt har endrats på 1 vecka, och varför vet jag inte, men det har ju alltid hängt på holmen...  Men den saken som får mig att vilja fara hem är en sak som inte handlar om det här. Så nu vet ni! nyfikna jäklar ;)



Klart jag sknar min familj, men jag träffar dom varje helg! och kommer ju träffa dom annars också då det inte är så långt ifrån,. och dom kommer vara i stugan mycket till våren! :) Men jag vill flytta hit på heltid baa jag ahde kunna få hit min ponny! men hade vilja ha Kingen också men mami vill också ha en häst! he-he

Onsdag

Såg andra avenyn för ett tag sen, längtar till nästa avsnitt!! :) grymt bra . Iaf så ska jag väl snart kila ut till köket och göra lite middag bara vänta att Sofie kommer hem jag och Linnea är inlåsta på varsit rum :) Så skönt ibland att inte göra någonting alls! Förut när jag bodde hemma då var det stres hela dagen! Nu har jag tre dagar i veckan som jag bara kan lata på, men som sagt tappar jag mat lusten! all mat blir äckligt, känns mycket bättre att ha varit i stallet. Nu är man knappt hungrig :s Men vi ska iaf börja gå på gymmet dock inte varje dag då det kostar en slant....  sen prommenad och jogging då det tinnat upp! Låter toppen tycker jag! :)

Åh min blogg är så tråkig nu!! råkade klicka och förstörde min design eller vad man säger... Sen så hade jag ju laddat hem det där programet men när jag fik den där skiten på datan igår så gjorde jag så att "datan gick tillback till ett datun" och så klart hade jag inte laddat hem det programet då. Men Linnea ska få fixa min sida :)


Tisdag

jajamensan somande före nio igår :) riktigt härligt var endå trött när jag vaknade på morgonen :( why? Iaf så skullle jag försöka ladda hem en film för första gången, tror ni det gick? nej.... Allt var klart och filmen var nerladdad osv, men något galet var det! Surt. Jag är efterbliven när de gäller datorer, Men har ju en film bunt och en del på datan.. Nu har jag säkert fått något virus kommer upp en massa skit :o  ska iaf springa och hämta ett glas saft typ :) och lägga mig framför en film som jag började kika på igår, Ha det bra :)
 Jo förresten belinda knäckte min rygg idag, lite skönt det var! :)

Måndag

idag på holmen red vi ut, något härligt det var :) Iaf så ska jag hoppa i säng nu, kollade just en film men jag höll på att somna :l så tar min bok nu :)



If you're a happy person, hey, you got lucky!

just nu är inte så mycket bra, jag kommer nog att flytta hem men när är inte riktigt bestämt! det har hänt en del saker som får mig att tveka på vad jag brinner för och vad jag verkligen vill! Jag älskar Prinsen,Kingen jag älskar att sitta på deras ryggar! Men det är absolut inte samma känsla på någon annan häst! Det är en del saker som jag INTE berättar på min blogg. Men jag ska snart ornda upp det här och prata med mina föräldrar tillsammans och sen ser jag hur allting blir!


Söndag

Kom till Kalix idag då, Linnea har slinga mitt hår ska snart tvätta ur det och hoppas på ett bra resultat! önskar att jag aldrig hade färgat håret, utväxt måste vara det jobbigaste som finns ? -.-  Men ändå tråkigt att alltid se likadan ut men man kan ju alltid klippa håret i olika frisyrer.... Men jag har en feg jäklel som inte vågar klippa kort,som inte vågar klippa lugg, som är rädd för att bli missnöjd! Men håret det är endå en stor del av sig själv.


men jag tycker om när jag hade brunt, men det sitter ju inte i i mitt hår :(

Nattinlägg :)

Jag idag vakar vi :) haha typiskt oss att göra något galet mitt i skolveckan ;) men vissa har ju ingen skola i morgon :b  haha säter mig på bussen som går åtta och är framme i gällivare klockan 12 typ. Nu ska jag fortsätta socialisera mig :) iaf så har vi snart bokat in SMR fest! :)

Torsdag

Vaknade vid två idag , skönt att få sova ut men hade kunna sova längre :o  Iaf så har jag släng i mig ett nudelpack. och snart går bussen till lueå som tar oss på en föreläsning i 4 timmar! Kommer väl hem vid 11 skulle jag tro. I morgon ta jag bussen som går åtta från Kalix hem till Gällivare :) Linnea tar hand  om min ponny idag,


Finast i världen!

GUL

JAG ÄR GUL HÅRET!! får gå med mössa på i skolan :P
haha men ska fixas i helg :)

så sexiiigt ;)

onsdag

i morse när klockan ringde ¨så hade jag så ont i huvudet att jag sjukanmälde mig från holmen... Men klev sen och gick till skolan på dom två lektionerna vi skulle ha men vi hade bara engelska så slutade två :) skönt! synd att jag missade holmen men orkade verkligen inte. I morgon fick vi ledigt från skolan eftersom vi ska till Luleå på en förställning, hoppas vi hinner en sväng på stan :D föreläsningen handlar om hästar och är i fyra timmar :o kommer hem as sent, men tar iaf bussen hem på fredag morgon :)

Tisdag

Tänkte nästan ta sov morgon idag var så trött!! Men somnade på båda lektionerna det äe helt sjukt, jag kan verkligen inte hålla upp ögonen dom bara far igen. Har varit på Holmen hela dagen, det går så segt. Har börjat kolla en film med mina tjejer, som är typ 6 timmar,så vi såg 1,5 idag och så avbetar vi väl av den i morgon eller nått ;) För nu ska jag slå på svt och se klart en serie som är very good : ) sen stänger jag mina ögon och vaknar inte förrens nästa år! nej hade varit riktigt skönt.


Måndag

Första skoldagen idag, fyfan va tungt säger jag! Höll på att somna på svenskan! dock är det ju inte så ovanligt att jag gör det... är trött hela tiden förutom på kvällen :o Iaf så gick vi  ner på stan idag, och så handlade vi på coop. Köpte chips & popcorn , hahah tjockisar -javisst! men vi skulle ju titta film :) men så blev det inte vi gjorde en massa annat kul ;)  Emilia färgade mitt hår, det är lite gult nu (inte hennes fel,visste ju redan innan att det skulle bli så) Hahah men ska fixa det i helg har lånat Hannas mössa :) det är bra att ha vänner ellerhur ? :)  älskar mina iaf! det är dom som får mig att stanna kvar i Kalix. Nu ska jag slå på en film och lägga mig under tcäcket och längta till helgen! :)


Jag hade vilja ha den frisyren och volymen, Mitt hår nu är helt åt h*vete...Vill ha blont men inte platina men naturligt med ljusa slingor typ :p Fattar ni? -nej förstod väl det.. Eller brunt igen, menfärg fäster ju inte på mitt hår,,, Kollade på en bild när jag var liten ser typ likadan ut nu som då Sorgligt! Haha men jag är för feg för att testa nytt,

handla

ska gå ner till stan och handla och ta ut lite pengar...
känns tungt! att sprätta mera pengar, men jackan hade kommit!
 sen till bussen hem ... ska iaf köpa hårfärg:) ser FÖRJÄVLIG ut i håret!

frågetecken

Egentligen så vet jag inte vad jag vill, jag velar hit och dit... Allt känns så rörigt! Varje gång jag lämnar mitt "riktiga" hem efter en längre period (t.ex lov) har jag hemlängtan klart det går över och så, men allt är så skönt att vara hemma, det är hemtrevligt och det gör en stor del i det hela! I mitt rum just nu är det riktgt kallt:s och min garderob är på tok för liten och mitt skrivbord är på tok för stort! och min säng ja den är väl för liten och hård antar jag ? och jag gissar att Mats slagit av värmen under lovet för det är riktigt kallt här! jag vill ah en lägenhet men inte förrän jag är säker att jag verkligen vill bo här. Jag vet att jag har sagt att jag hatar Gällivare och det kommer bli så mycket bättre i Kalix.  Jag älskar verkligen min klass människorna är underbara, men är verkligen hästar mitt allt ? vill jag jobba med det? och i sånafall kommer jag kunna leva på det, kommer jag kunna jobba med det jag vill när jag gått ut(självklart måste jag plugga vidare) Jag saknar min ponny så att det gör ont, det plågar mig varje dag att veta att någon annan rider och pysslar med honom att någon ens mockar!. Någon som inte älskar honom , någon som rider för att " det är roligt" . Jag hatar verkligen det, jag vill ha min ponny för mig själv! men nu går det inte och jag är jätte tacksam att Cassie tar hand om honom! inget ont om henne...


Söndag

nu har man kommit till Kalix, eller vi for ju kring nio i morse och var framme vid 11.  Och lämnade mina saker sen for jag och familjen till Haparanda :) Jag shoppade: ridbyxor,huvtröja,shorts,laptop väska,musmatta,tandkrän,tandborste an so on :)och handlade mat till mig blev inte så mycket då jag atgit med en del och knappt äter hära...  vid sex nångån lämnade mina föräldrar mig och for hem igen...  Så då kom Hanna tilll mig och vi snackade väll, vid nio kom sofie och Linnea hit :) och nu ska jag hoppa i säng snart ;) hehe

En bild på min älskade lilla hund! <3

bra att veta ;)

Tjejer ska väga ;)

155-160, vikt 45-55
160-165, vikt 50-60
165-170, vikt 55-65
170-175, vikt 60-70

Ligger ni inom intervallet för er längd så är ni normalt byggda och behöver ej banta.

Ligger ni utanför intervallet så bör ni banta!

Lödag

hejhopp :)har nyss ätit min mammas jätte goda lasange, och jag packar för fullt hära :) i morgon bär det av till Kalix, ser verkligen fram emot att få träffa mina tjejer!* ska också få lite dhopping avklarat något som jasg älskar! ska också lämna över min ponny till Cassie. Men i april ¨får han förhoppningvis komma coh bo med mig! och då flyttar vi för gott. ska försöka hitta en billig lägenhet eftersom mitt rum, kostar nästan lika mycket som en lägenhet :s Hanna och Emilia betalar lika mycket för sina lägenheter som vi gör för våra rum :o its sick!! Och om jag får en lägenhet så vill jag ha en hund :D men kommer aldrig palla de och den skulle bli så mycket ensamen :(  så då får jag nöja mig med en katt :)



christopher soumillon :)

fredag

= fredagmyyyys :)
 Jag tog Kixi med mig och promenerade upp till konsum och köpte en fanta :) Har typ inte gilla den drickan förut men nu är den god :) hehe . Men iaf så  är det sista dagen med min Prins i morgon, hoppas han är extra fin! ska också hoppa Kingen :) har helg i stallet = alla fodringar, mocka alla hästar osv.... ingen sov morgom för mig inte! :( sen på söndag pker vi till kalix, hoppas jag hittar nå fina skor och kläder : )  Nu får ni klara er utan mig, jag vet attg det är svårt men försök! haha skojja ;)


Torsdag

fifan vad tung det var att stiga upp idag :o höll även på att dö när jag gick till och från bussen! :o i snart börjar skolan usch vad jobbigt!! kommer bli så kul att att träffa allla!!! :D  men nu ska jag titta film



över ett år gammal  bild :b

gulligull ;)

Linnea du får jätte gärna göra om min blogg (a) 
blinkblink!!


onsdag

idag har jag endast sovit och varit i stallet!:) är så jäkla trött och snart är lovet slut:( får ju skjuts till kalix på söndag så ska bränna lite pengar i haparanda och finnelandet :) funderar på att slå på en film och ta en tidig kväll:) låter riktigt bra! hehe. Igår förfrös jag fan mig, så jävla kallt! blev att fara ut ändå :) med Frida och Amanda :) jag tror aldrig jag har fryst så  mkt.. :s  vi syns ;)


pessoabett :)

hittade värsta bra informationen :) jag tycker att man ska iaf pröva rida sin häst på vanligt tränsbett!

Många tror att deras häst fungerar jättebra på pessoabett för att hästen inte protesterar(!), det beror på de dubbla signalerna, hästen kan inte säga ifrån! Istället vänjer sig hästarna vid att vika in näsan, släppa kontakten med bettet så att de upplevs som mjuka i munnen, bli framtunga och springa så "vackert" på tygeln som många orutinerade säger, de som inte riktigt förstått det hela med hur hästen arbetar när den går i form. Hästar som rids på pessoabett har oftast bakbenen fortfarande kvar hemma i stallet som man brukar säga. Man brukar även kunna märka av en förändring i gångarterna, de blir mer "trippigare" i steget. Många hästar springer även och gapar med pessoabettet, många väljer då att dra åt nosgrimman lite extra och därmed dölja problemet istället för att lösa det!

Vid ridning vill man kunna ge hästen en snabb belöning när den gör rätt, som att släppa lite på innertygeln och ge hästen en eftergift. Med ett pessoabett går inte det, eftersom bettet är överrörligt. För att kunna ge eftergift måste man därför släppa ut tyglarna helt och hållet och då tappar man allt.





Tisdag

var i stallet i morse och red båda hästarna, gick bra, eller förresten nu svamlar jag jag red ju inte prinsen, han longerade jag :) Haha! iaf så när jag kom hem hade jag ju bestämt att jag skule ut idag, mn sen så skulle jag vara barnvakt och sen behövde jag inte :O och antar att jag blev lat så då ides jag inte fara ut. men sen fick jag värsta kicken och nu har jaf fixa mif  å allt och då har man ingen skjuts, livet är toppen ellerhur ? :)


Måndag

hejsan!
 sov riktigt länge idag, till två. klev upp vid tre... käkade och sen till stallet för att ta  hand om en hästen, hade kvällsfodring idag också.. men nu är man hemma, och väntar på att Frida ska se klart bion så hon kan komma till mig (a) hehe . Jo min underbara bror har formatera om datorn (allas dator)  så ALLA mina bilder är bort, TACK så jävla mycket!  kul att han gör saker, utan att spara andras! jätte kul!!  jajaj nu kilar jag, ska upp titdigt i morgon också! :( huhu

På tiden!

NU JÄKLAR!! :)

Söndag

har varit och ätit hos farmor, nu hemma och har duschat väntar på att mina vänninor ska bestäma sig var vi ska vara. så blir det väl mycket snack och film! :) iaf så har jag sett harry potter som gått på tv två dagar i rad, och nu vill jag se alla eftersom jag inte gjort det :o

märkte iaf att denna snygging är med :)
  

2010

min första dag på det nya året :) iaf så fyllde min ponny 13 år idag, shit vad han är gammal :o men det märks ju inte! en dressyrs häst bästa ålder är ju 18 :) Nu börjar hans liv som tonåring ;) haha
iaf så spenderade jag gårdagen med släkten till en början och åt god mat, sen for jag ut på äventyr, Hade väl rätt så kul , bara att en person  gjorde mig jävligt irriterad.... men han ska fan inte komma och säga ngt inte ens öppna sin lilla mun, tänkte vara riktigt elak då han öppna sin mun, men jag höll mig! iaf så fick jag fira 12 slaget med många av mina nära! :) vid två hoppade vi in i en bil och tog oss hem :) Då satt mamma och mormom och spelade spel så jag hoppade in och spelade lite :) sen slog jag på en film och bäddade ner mig efteresom jag var iskall.


RSS 2.0