Tidsintsällt.

Idag ska vi köra några hästar på bete, rida, gosa med föl och grimmträna. Vi ska också honna med att fara på någon utställning vet inte riktigt vad det var för utställning men ska bli roligt att komma bort från gården (om väfret tillåter) På kvällen ska veterinären kika förbi och cheka några ston.
 
 

Bilder

 
Ett  av stallen
 
Huset
 
Fölet vi ska till falsterboo med, supersöt!!
 
En liten hingst på 2 veckor
 
 
 
 
Åringarna!
 
Lilla stallet
 
Ridbanan
 
 

Pissigt väder...

tänkte bara säga att jag lever ich livet rullar på här nere. Vädret har varit kasst regne 2 dagar i streck resternade under veckan har varit blåsuga och kalla.  I morgon hoppas jag på sol!! Har börjar sätta igång ridhästarna vi har två gamla trotjänare.. Ett sto på 8 år har tävlat 1.40 och en äldre läromästare valack på 19 år.  Snart ska vi även hämta hem våra projekt, 2 d-ponnier. Det är mycket hantering av föl här förmiddagarna spenderas med fölen. Två modiga föl som är framåt resterande är inte lika framåt och svårt att få kontakt med dom, det går sakta men säkert framåt. Det blir ofta sena kvällar här och långa dagar. Ikväll har det varit lugnt så jag och Linnea passade på att färga hennes hår och fara in till affären.  Köpte mig en tidning och en bok men längtar tills vi får tid att fara och shoppa.  Nu ska jag sova vi hörs! 

Huvudvärk

Har huvudvärk och tabletter hjälper inte den enda som hjälper är att jag fåt lägga mig ner 10 min elller om jag böjer fram huvudet så att nacken sträcks. Har varit hos läkare tagit blodprover, hjärnrönken men dom hittade inget. Har även varit ett flertal gånger på massage och hon konstaterade att jag är VÄLDIGT spänd.. Men jag funderar om jag kanske biter uhop tänderna ofta ( brukar ofta få kommentarr sluta gnisla täner) och nu när jag tänker på det så händer det att jag gör det.
 
Men det är så jäkla jobbigt att ha huvudvärk och det gör så förbannat ont. Jobbigt för att jag måste verkligen få lägga mig ner och det kan ju vara lite svårt om det inte finns möjlighet till det.
 
 
Har googlat lite och det verkar som att det inte finns något botemedel....
Spänningshuvudvärk kommer vanligen i perioder och kan sitta i från timmar till flera dygn. Huvudvärken är ofarlig och sällan svår, men den kan öka och minska under dygnet, och blir ofta sämre under dagen. Den utlöses oftast av stress, känslomässiga påfrestningar och trötthet.

Midsommar

Fick sov morgon ídag hur härligt som hels! Har just duschat snart går vi in i huset och äter frukost sen ut i stallet och kollar vad hästarna pysslar med.Vi har en häst som var beräknad till att föla idag så vi får väl se hur det blir med hennne om det kommer en till bebis snart. Idag ska vi fira midsommar i deras sommarhus som ligger vid stranden.  Vi ses gott folk hoppas ni har en bra midsommar! :)
 
Jag kan tyvärr inte ladda upp bilder internet är för segt... Tråkigt!! Men det kommer väl snart när jag har tid att vänta på uppladdning. men på facebook dyker det ju upp lite bilder!

Midsommar

Fick sov morgon ídag hur härligt som hels! Har just duschat snart går vi in i huset och äter frukost sen ut i stallet och kollar vad hästarna pysslar med.Vi har en häst som var beräknad till att föla idag så vi får väl se hur det blir med hennne om det kommer en till bebis snart. Idag ska vi fira midsommar i deras sommarhus som ligger vid stranden.  Vi ses gott folk hoppas ni har en bra midsommar! :)
 
Jag kan tyvärr inte ladda upp bilder internet är för segt... Tråkigt!! Men det kommer väl snart när jag har tid att vänta på uppladdning. men på facebook dyker det ju upp lite bilder!

Solig dag

Härligt med sol och värme! Idag har vi ränt runt hela dagen varit i deras sommarhus och ätit luch passade också på att gå ner till stranden en sväng, hur mysigt som helst!! Dock hade vi varma ridkläder på oss.. Myst massvis med fölen och grimmtränat. En tjej som har jobbat här förut var här idag hon har även gått holmen (samma utbildning som mig)  vi tränade lite på hur vi skulle visa fölet på falsterbo.  Hämtade sperma (till en häst som skulle insinimerats) från en jätte fin gård dom hade stallet under huset, coolt!! och ett stor fint ridhus och mycket fina hästar! :)  Veterinären har varit här igår och idag och kollat ston. Igår hämtade vi hem två ridhästar som vi nu har ställt in i stallet dock hade en häst en hovböld men det har hovslagarn fixat igår.  Ígår blev det sent kom in efter 11 så idag blir det in tidig kväll.
 
Vi hörs!!

I Skåne

Tänkte bara kika in och berätta att jag lever! Kom fram till Skåne igår kväll efter en lång tåg resa. Idag har vi städat i stallen och snart ska vi hämta hem hästarna, vi får höras mer en annan dag, det blir sena dagar men ska försöka ta mig tid att fota lite så ni får se hur det ser ut här. Mitt internet funkar inte (mamma det finns inget internet på det numret som jag skulle ladda kortet med, kanske måste beställa ett nytt internet? )

Ha ´det sp bra så hörs vi!!

everyday's another chance to make your dreams come true

Nu är jag på G sitter på tåget (förhoppningsvis!!)  21 timmar tur att jag har min fina vän med mig.  Det här är ett tidsinställt inlägg. Har säkert inte så jätte roligt på tåget men som tur är så har jag fixat en massa filmer till datorn så lite sysselstättning har vi iaf sen så har jag en bok som jag började läsa när vi for till Göteborg som jag nu kan fortsätta läsa nu när jag har gått om tid ;)  Hoppas ni har det bra så hörd vi!



Hoppas sj är i tid den här gången!!

Lördag

Klev upp i tid och hoppade på cykel och for till stallet för att ta hand om Prinsen. Skrittade ut barbacka med julia och en avflygning hann jag med ;)  Nu ska jag snart hoppa på tåget!!


Hatar att packa..

Blir galen varför får jag det inte att gå ihop?? Köpte en ny (egen) resväska igår men får ändå inte allting att rymmas blir galen!! Och jag borde inte ta med så mycket för jag kommer ju shoppa i mängder där nere om jag känner mig själv rätt.  Slut pratat om väskor och packning för i morgon far jag!! galet vad roligt det kommer vara (förhoppningsvis) och hoppas att jag lär mig enormt mycket. Kommer hållan er uppdaterade om vad som händer. Har inte bestämt mig hur länge jag blir där antar att det blir tills jag lessnar.  har varit i stallet och tagit hand om Prillen nu på morgonen/förmiddagen men ska fara och pussa på honom lite etxra i kväll!

Foto: För vi har tagit studenten FY FAN VAD VI ÄR BRA!! Älskar livet!!

Vi hörs!

3 fina år!

Jag har haft 3 underbara år i Kalix men det har inte alltid varit bra det har funnit stunder då jag har viljat flytta hem igen hoppa av skolan och börja en vanlig samhällslinje hemma Gällivare. Men dom här 3 åren har gett mig så mycket jag har växt i mig själv jag har lärt känna underbara vänner som jag kommer ha kvar för livet. Alla minnen vi har tillsammans är oförglömliga jag skulle vilja spola tillbak tiden till första dagen i ettan få tillbak alla åren. Jag är så glad att jag har fått uppleva dom här åren med er och önskar er all lycka i framtiden.










Torsdag

Igår bestämde jag mig för att skippa bilen och bokade tågbiljetter istället och det blev billigt dessutom. Hade varit så dyrt med försäkringar på bilen osv, ( sedan däckbyte, bensin...) vet att mina föräldrar hade betalat sånt men jag vill kunna stå på egna ben vill inte vara beroende av dom. Dom ger och har redan get mig nog mycket istället så sålde jag bilen så nu är jag billös men lika glad är jag för det. Har myst med min ponny ridit ett pass på banan måste passa på nu innan jag far.


Panik!!

Började fundera så här på kvällskvisten om varför vi ska köra bil till Skåne... Visst super skönt att ha bil där nere men om det händer något efter vägen? om bilen går sönder? om det blir punka? det börjar ryka? får panik när jag tänker på sånt för jag kan ingenting om bilar. Hur ska vi hitta? jag kan inte läsa en karta... och Gps var för dyr för min fattiga ekonomi. Sen när (OM) vi kommer fram så ska ju bilen besiktas men det kan väl inte vara så svårt men om det är något fel på bilen då ska den lagas. Får se det som en till utmaning i livet. Nu ska jag försöka stänga mina blå och stiga upp i hyfsad tid i morgon.

Natti!

Packar

Isälllet för att lasta in allt i garderoben har jag nu (nästan) packat fördigt inför Skåne. Men varför blir det så mycket kläder? När jag har varit i Frankrike har jag klarat mig på en väska nu har jag 2 med kläder och ännu en till för stall kläder.. Vet inte hur jag lyckas. Har varit i stallet på dan idag och tagit hand om min Prins han är så fin!!


Bilder

Några bilder från studenten.






France

Saknar allt folk i Frankrike!! pratar med charlotte på facebook och allt är bra där nere iaf. Saknar att prata engelska. Om jag har får ledigt något i sommar så far vi ner ellerhur Linnea? Jag vill också viljat ta en sista minten till grekland. Men jag får helt enkelt se hur mycket jag kommer jobba och hur länge jag blir kvar i Skåne. Sen efter Skåne blir det bartenderutbildning på något trevligt och soligt ställe. Life is good!!






Studentveckan

Var både roligt och sorglig, sorgligt att lämna alla vänner! det är ju inte så att någon av dom bor i närheten av mig men vi kommer se till att vi träffas. Tråkigt att lämna livet i kalix men endå skönt då jag inte rikitgt trivdes där. Skönt att få komma hem till min pålle.  Nu ska jag ta igen den sömn jag förlorat under 2 veckor och inte tala om alla kilon jag har gått upp.... Fy och skam men det hör väl till ? 

SMR<3



7




As we go on, we remember
All the times we had together
And as our lives change, come whatever
We will still be, friends forever

So if we get the big jobs and we make the big money
When we look back now, will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels


4 av 5 dagar

Balen var riktigt rolig och kul att vara uppklädd dock så lessnade jag lite på klänningen i slutet av kvällen och skorna framförallt mina fötter värkte. Första dan på väldigt länge jag har fått sova ut den senaste veckan har jag knappt hunnit sova men man är ju bara student en gång.  Ikväll ska jag på middag på kina med några vänner sedan kickar vi igång igen. Nu ska jag fara och sola sen börja packa ihop i rummet.

Btw så ringde Bertil idag (han jag ska jobba hos i sommar) och berättade att vi ska visa ett sto med föl på falsterbo sen får vi även en heldags biljett!!! Kul är ju bra förnamnet nu är det inte länge kvar innan jag tar mitt pick och pack och drar söder ut.

Vi hörs!


Bal idag

Kan knappt förstå det själv att efter alla dom här åren är det äntligen jag som är student! jag som ska gå bal , jag som ska vara full och galen, lycklig och ovetande om framtiden. Har duschat och tänkte slänga i mig någon form av mat innan jag knallar iväg till Hanna för fixning inför ikväll. see you!


Jakten på guldägget

Alla studentklasser tävlar mot varandra i olika deltävlingar så som göra en film, danstävling, svåra mattetal, historia, nk och en massa annat. Sedan ska man leta i skogen efter ett guldägg. Och under hela tävling samlar man ihop poäng, våran klass hittade guldägget men vi kom på tredje plats i tävlingen vilket känns helt okej. Har varit och solat och nu ska jag ladda om batterierna för ikväll och i morgon väntas bal..


Tänkte bara passa på att gratta Linnea som fyller år idag! Världens bästa vän.


Kickar igång studentveckan

Efter en toppen helg i Göteborg med liseberg, shopping, god mat och trevliga fester och ytterst lite sömn kickar vi igång studentveckan, klassfest och sedan brännboll med resten av studenterna! vi hörs!

RSS 2.0