KLassresa!!!

Vid fyra sätter vi oss på tåget mot Göteborg sittplastser hela vägen det kommer att vara mindre roligt men väl på plats kommer det nog bli super! Och på måndag kommer vi hem lagomt till studentveckan! :)

Tisdag

Har spenderar förmiddagen i stammed med min fina Prins. Nu ska jag packa om lite i mina väskor och slänga i mig någon form av middag.  Sen far jag till kalix för sista gången vilket känns underbart! Känns inte alls som att jag är student att skolan snart är färdig. Men det kommer väl, har väl bara en deppig period. Tänk att någon kan betyda så mycket för en så att allt man tänker på kretas runt den, det är svårt att stänga ute tankarna. Nu måste jag göra ett ryck så jag hinner med bussen.  

Igår så dog min gammelfarmor, vila i frid!

Filmtipps

machine gun preacher
har ni inte sett den filmen så GÖR DET!!



Måndag

Funderar om jag ska rida lektion idag eller ett pass på banan, svårt val.  Ska börja packa lite smått i morgon far jag tillbak till Kalix.  Hade varit mysigt att äta frukost på altanen men typsiskt att det ska avar molningt.. Undra om det är varmt ute? Tänkte iaf ta en sväng med doggsen! Får se om jag får med mig alla tre eller om det blir turvis.. Jag vill ha en riktigt sommar!! vars är värmen? det blåset ju varenda jäkla dag.  Vill kunna gå i shorts, slippa långa byxor, vill kunna ha linne. Men snart så kanske sommarn kommer.

Ibland möter man individer som rör om, sätter djupa spår och som man känner sig beroende utav. En sådan individ är Prinsen, för mig är han speciell. Jag kan inte tänka tanken utan honom, jag vill alltid ha kvar honom. Men så fungerar det inte! Visste hade jag kunna ha kvar honom resten av livet. Hästen skiter nog i om den får tävla eller om den är mattes lilla älskling som får gå hemma och träna. Det sistnämnda skulle var perfekt för Prinsen! Jag vill hitta en ägare som kommer att ge honom uppmärksamhet, kärlek och att han kommer vara number one. Jag tycker ju självklart att det är jag som tar hand om Prinsen bäst, känner honom bäst och vet hur han vill ha det.  Men när du som ägare köper en ny häst och får hem den till ditt stall, ställer in den i sin nya box och hänger upp den nya utrustningen – tycker du synd om den då? Mår du dåligt över hur sviken hästen måste känna sig? Knappast, utan då tänker vi som ny hästägare att vi ska göra hästens liv toppen och att den ska få det så mycket bättre hos oss. Och man skulle ju aldrig sälja sin bästa vän till ett hem där man tror att hästen inte kommer att få det bra.´






Men det känns bara så himla tung att sälja sin bästa vän!


Min bästa vän!


Världens finaste!!


Fredag

Steg upp vid nio för att fara och äta frukost med mamma (jätte goda mackor på bageri baktanke!!)  sen har vi strosat runt på stan inhandlade lösnaglar och försökte hitta lite annat som jag saknar till studenten men det finns ju inte så mycket att erbjuda i Gällivare efter det for vi och solade. Hjälp mamma med Ludde (en häst) och snart ska jag fara till stallet för att ta hand om min egen häst, hjälpa Julia på hoppträningen och kika andreas träningar!


Sista ridpasset

 såklart var det inte det sista passet i mitt liv utan sista passet ute på Holmen, har ridit fina Vandolf hela veckan tisdag hade vi kandar ridning, igår hoppade vi och idag dressyr och det är verkligen en fin häst och lagom stor!! Det är tråkigt att jag inte har hunnit rida finaste Kiwi. super tråkigt ha haft vårat sista ridpass och tanken på allt jag lärt mig hade kunna gå 3 år till, det har gått alldeles för fort fina hästar och duktiga lärare vad mer kan man begära?




Sista lektionen!!!

WWihooo äntligen! som jag längtat i 10 år att få slippa allt plugg.. Endast tre lektionen kvar på holmen i morgon har vi sista ridningen och nästa vecka är det betygsprat and so on... Läskigt är galet nervös över mina ridbetyg. Har försökt ligga ute och sola med det blir för kallt ( jag fryser lätt) men arbetet i stalllet och ridningen med långärmat det varmt som tusan, skulle ha ridit i thisirt. Ikväll ska jag och resterande i min klass på middag hos Maria och Björn så ska väl hoppa i duschen snart och fixa mig.




Funderar på att ta med kameran till holmen ikväll men så tråkigt när bilderna blir kassa.. Måste köpa ett nytt objektiv det osm jag har nu är sönder :(

sovmorgon♥♥♥

Ändrade mina planer angående kvällen efter promenaden hade jag rensat tankarna lite och for ut med mina vänner istället för att sitta hemma och ruttna. Men nu däremot ska jag slå igång en film! i morgon börjar jag 12 härligt med sovmorgon.



Bild från ettan på fyra söta tjejer!! haha


Innebandytunering i ettan


innebandytunering i trean

sommar, sol, brun.



Ser rätt så brun ut i ansiktet men långt ifrån lika brun som Linnea, se skillnaden på våra ben mina är vita för tusan.. Varför blir jag inte brun?? Vill ju inte vara vitare än min studentklänningen...  På bilden hade jag ändå varit i frankrike i nästan 2 månader. Måste bo i solariet dom kommande veckorna. Synd att jag är pank.



Lite röd kan jag bli men det försvinner utan att lämna en brun yta går direkt tillbak till vit. Det är så himla många som far utomlands nu vilket jag också skulle vilja göra men resultatet hade väl varit en tomat under studentveckan vilket inte hade varit så roligt, så jag får nog nöja mig med Sverige och fara utomlands senare efter sommaren.

Var ute på en promenad och man känner att våren är här nu det är varmt, kvälls sol, fåglar härligt är det men andra ord. Nu ska jag slå igång en film och hoppas på sommar när jag vaknar.

Måndag

Har ätit middag men det var inge vidare gott.. Vet inte vad som är mitt problem jag äter inte maten jag lagar, why? tror jag blir mätt av lukten när jag lagar mat och sen blir jag hungrig igen. Lagar jag mat med vänner då är det inte så. Ska iaf bege mig ut på en promenad innan jag slår igång en film! Tjing.


En såndär dag...

En sån där dag då en massa gott och film känns som det enda rätta.  Är hungrig och tänkte snart börja laga mat men varför är det så fruktansvärt jobbigt att laga mat? orken finns liksom inte.  Vill vara hemma i Gällivare och ta hand om min ponny, vill festa och fara utomlands.  Vill vara liten igen och ha tillbak mina år på ponny, vill inte sälja min häst, vill tävla, vill ha en storhäst, vill shoppa. Varför vill man så mycket? Studenten känns långt borta och flytt känns ännu längre bort.  Ibland får man ha depp dagar, idag är en sån dag.  Stänger in mig på rummet  resten av dagen!


Sista skolarbetet- check!

hade ett litet arbete i Nk som ska redovisas i morgon innan jag (förhoppningsvis) är färdig med allt som heter skola.  På onsdag sätts betygen, nervöst. Jag drömde i natt att jag klarade matte provet jag sa till mig själv (i drömmen) - det här måste vara en dröm... Inte ens i drömmen tror jag på mig själv när det gäller Matte.. haha klarade ju ett tal på provet iaf, inte illa pinkat. Min lärae måste tro att jag är knasig som försöker mig på matte b 2 gånger och failar båda. Om 3 veckor ska jag aldrig mer plugga!!! inte på ett år iaf.... haha leva ett år eller två sen får jag helt enkelt se vad som händer.

Little Prince


4 veckor

kvar i Norrbotten sen flyttar jag.  Läskigt men det ska bli roligt att prova på något nytt men skönt att bli kvar i Sverige. Hoppas det finns en massa fina hästar och att jag lär mig hur mycket som helst!



Snart kommer jag att bo i Skåne kommer nog bli super härligt!!

Boden

Kom till Boden på fredag vid fyra så hann springa på stan en sväng eller H&M rättare sagt. Julia flög av båda klasserna på lördag men idag red hon riktigt bra!! min duktiga lilla syster.  Min mamma är så snäll at hon körde mig till kalix när jag inte hann med bussen från Töre. Hon är verkligen bäst min mamma♥ Haft en trevlig helg i Boden kan man annat än älska att vara på tävlingar och titta på fina hästar? Fast helst av allt hade jag såklart viljat tävla själv.


22 dagar kvar

Matte provet igår gick inge ch vidare alls men livet går vidare.  Ska snart väcka min syster så att vi kan fara till stallet och rida våra hästar,måste duscha Pontus, packa och smörja. Ska även rida Nobbe idag. Sen hinna med att sola, köpa silver schampo och promenad. Kan fortfdarande inte bestämma mig om jag ska stanna hemma ihelg eller följa till Boden.

Nu är det bara 22 dagar kvar till studenten, galet!!

inte kul...

matten kommer inte gå bra.. men man kan ju inte göra annat än att försöka. Fått massviss med hjälp av underbara sofie, tack vännen!! Idag på holmen skrittade vi bara ut hästarna i fin vädret. Synd att jag missar hoppningen i morgon.. Fick tillbak ridlära provet och det gick bättre än förväntat iaf!

Svar till kommentar: Ja prinsen ska säljas om jag hittar rätt köpare.

Tisdag

Har anlänt till kalix för en timme sedan har åkt bil med mormor och morfar skönt att slippa bussen.  Hunnit käka lunch på stan med dem och nu väntar jag på bussen ut till Holmen.  I morgonn ska jag skriva np i matte men kan ingenting får göra ett försök ikväll med alla x, y och linjer och allt annat skit som jag inte förstår ett piss av. 

 
Är helt säker på att jag inte kommer klara det denna gång heller vet inte ens varför jag försöker (vars är självförtroendet??) men det är så jäkla svårt! hur gör folk som förstår matte? i don't get it..

Alla pratar om att förtära alkohol till helgen hade ju varit riktigt roligt men jag hade ju planer att följa med min syster till Boden för hopptävlingar.  Måste fixa en film på prinsen också, hoppas det är bra väder på torsdag/ fredag så kanske jag hinner fixa en film.


Rapport

Idag ska rapporten har kollat igenom den och finslipat. Väntar på middag grillat står på matsedeln!! Yummi. Sen ska jag fara till min vackra pålle och rida. Kollar utlands resor vill verkligen fara hade varit galet skönt! Men ekonomin sviker.. Just nu är ajg näst intill pank tror jag har en hundring på kortet det räcker ju just till träning kanske en solning.. Jag blir inte brun vet inte hur mycket jag har solat och det syns inte förutom 100 fräknar + i ansiktet.  Efter att jag har varit i skåne ska jag skaffa mig ett ordentligt jobb så jag kan tjäna lite cash så jag har råd att shoppa och resa.

Söndag

Haft en lugn och trevlig helg! Fredag var jag hos Maggi och fikade då hon har fyllt år en massa prat med gamla vänner. Igår var jag, mamma och Julia till Överkalix och hämtade hö drygt men hästarna måste ju ha föda. På kvällen hängde jag med Linnea och hon har färgat mitt hår så nu är det rätt så gult måste köpa silverschampo på måndag! Idag har jag släppt ut hästarna och mockar hela stallet nu ska kila ner och fira mamma som också har fyllt år. Mormor kommer med min balklänning dag hoppas den passar nu när hon har fållat den!! :)

Fredag

Började dagen med en ridturi solen med finaste ponnyn och min bästa vän! Hur mysigt som helst.  Stressat till tandläkarn där det väntade mindre roliga besked.. Har jag sagt att jag hatar tandläkarn?? Har början till hål som måste lagas och dom har inte tid i Gällivare så måste fixa det i skåne när jag flyttar dit. Gruvar mig redan.. Sedan lunchade jag och Linnea på stan sen for jag tillbak till stallet för att fixa resten och nu tönkte jag ta medmig hunden på en joggintur!


Grattis världens bästa mamma!

idag fyller min underbara mamma år,hipp hipp hurra! Hon ställer upp för mig till 100% Det spelar ingen roll vad det än gäller så finns hon alltid där lyssnar och förstår. Hon är person som jag kan öppna mig för, hon gör verkligen allt för mig skulle göra desamma för henne! Älskar dig mamma.


Förövrigt kan jag ju erkänna att jagharätit en bit kladdkaka (syndigt!!) men gott var det. Men måste ju få fika när någon fyller år. Det är väl sjävla småätandet som ska bort. Godis, chips, läsk kommer vara borta ett tag framöver. Frågan är ju bara om jag lyckas..

Ta aldrig studenten i Kalix...

Inga studentfester endast på baldagen och själva studentdagen så jäkla tråkigt!! Så klasserna får fixa själv sina fester vilket våran klass har gjort men det har ju blir mer som en klassfest.. Frågadepåstudentsidan vi harpå facebook omdet inte kommer att vara någon mösspåtagning då frågade dom "vad är det?" och alla kalixbor gillade svaret jag fick. Ingen vet alltså vad det är. Måste försöka styra upp något innan studenten. Så här ska det inte vara att vara student.

Förövrig så är projektrapporten klar nu!! Finally.


Motivation!!! Snart ska bikinin på..




Onsdag

Idag var det hoppning som gällde och jag red först Erac sen fick jag hoppa Wille då Erac inte är riktigt fräsch. Men det klagade inte jag på, wille är så himla fin!! I skolan ha de vi Nk lektion och hade mitt sista prov och det gick helt okej. Nu återstår bara matten trodde det var 2 veckor kvar men det är prick 1 vecka kvar bara.. Måste plugga som ett djur till helgen. Idag har jag hunnit med solning, gym och simmaKommer nog kännas en aning i kroppen i morgon.. Men det är bara härligt!


dream as if you'll live forever live as if you'll die today


Memories take us back, dreams take us forward

Andreas Hesse är på holmen den här veckan och det blir den sista veckan med honom, tråkigt! Försökt ta tag i pluggandet har mitt sista prov i morgon ( om det inte blir att skriva Np matte) men desto närmare man är slutet desto tyngre känns det med pluggandet, borde det inte vara tvärtom? borde inte allt kännas lättare nu och att man ger gärnet.  Får verklige inte in någonting i min hjärna. Dock har jag klarat dom två sista proven med att plugga på hålet innan lektionen hoppas det funkar den här gången också annars är jag rätt så körd...  Ska bänka mig framför BB med Sofie snart innan jag hoppar i säng.

Måndag

Tog morgon bussen till Kalix idag. Denna dag har bestått av promenad, jobbat med rapporten, solat, ätit middag (som förövrigt inte smakade så bra bortskäms med päronen mat..) nördat en hel del dator, duschat och nu ska jag krypa ner under täcket.  Natti! :)


Bryt ihop och bit ihop

Måste bara säga att jag är så glad att jag kom in på Holmen dom här 3 åren har gett mig väldigt mycket. "Bryt ihop och bit ihop" var ibland dom första orden vi fick höra och kan inte annat än säga att det var 5 väldigt bra förberande ord.  Redan i ettan var det skit jobbigt och jag ville inte fara till Holmen men det varade någon månad sen har allting (för det mesta) bara varit positivt tänkande och jag ångrar inte en enda sekund att jag stod på mig när det har känts förjävligt. Jag har utvecklats enormt som ryttare och all ny kunskap jag fått. Nu är det endsast 3 veckor kvar av holmen och det känns allt annat än bra vill ju lära mig ännu mer!!  Lärarna vi haft under dom här åren är så himla duktiga och inspirerande.

Det är väldigt synd att Holmen läggs ner och att vi är den sista årskullen men vi hade enormt tur som fick chansen att gå dom sista 3 åren som utbildningen hålls.  Det är bra att man får läsa samhälls då har man en grund att stå på om man inte vill jobba med hästar i framtiden.



Maria är verkligen super duktig när det handlar om hästar och ridning av henne finns det mycket att lära, synd bara att 3 år är på tok för lite. 


Sen har jag ju såklart världena bästa klass som har gjort dom här 3 åren helt underbara!

Äckligt väder!!

Helgen har gått väldigt snabbt och har fått sova ut hela helgen då världen bästa mamma fixat utsläppet av hästarna. Igår red jag dressyr på 2 mina hästar (Prinsen & Nobbe) sen var jag förbi mormor och morfar på kvällen och lämnade mninbalklännuing till Mormor hon skafålla upp den senare under kvällen kikade Linnea förbi. Idag han jag rida 20 meter innan jag gav upp dåprinsen bara halkade omkring...  Nu är det vinter igen vilket känns väldigt deprimerande.

länstrfaiken kan ta sig!!

Skulle ta morgon bussen till Gällivare  men det kom aldrig någon buss, inte så mycket att göra åt det bara vänta på eftermmiddags bussen.  Igår hade vi våran projektredovisning och det gick bra och nästa vecka ska rapporten vara klar sen är det färdigt. Ska bänka mig framför tv:n och kolla någon film som skulle visas på någon film kanal, försöka fördriva lite tid.

1 Maj

Tillbak till Kalix efter en lång helg och idag insåg jag att det endast är 37 dagar kvar till studenten och snart far vi till Göteborg. Gjorde nog rätt i att skippa alla onödiga utgifter den här helgen har haft att erbjuda med tanke på att jag behöver massvis med pengar inför dom komande veckorna. Jag och Linnea har varit ute och promenerat en sväng, solat och handlat massvis med frukt. Ska göra en fruktsallad och mysa framför en film.

Söt näsan


 Vad han är gullig!


RSS 2.0