Håltimmaaaar

Varje måndag har vi hål i 2 timmar och 10 minuter vilket suger!!  Sitter iaf hos Emilia nu och vi ska väl snart börja gå tillbak till skolan för dom 3 återståeende lektionerna. sen efter skolan blir det stan och göra lite ärenden. sen ska jag hem och ta det mycket lugnt!! och i helg kommer jag hem och jag längtar! jag som längtade efter kalix har nu ångrat mig, förra veckan var så annorlunda än vad jag hade föreställt mig allt är väldigt förändrat det är inte desamma nå mer.

Lite uppdatering

Sitter hos världens bästa Emilia, jag har inget eget internet ännu så jag snor lite tid av Emilia genom att låna hennes dator och internet.  Idag kommr Linnea till mig så vi far till happis/finland i morgon oh shoppar!! å en vecka kommer min lön att försvinna.. var i Luleå i måndags shoppade en del (trodde jag) när jag kom hem och skulle kolla vad jag köpt så insåg jag att det var bara pengarna som hade försvunnit i massor och det jag fått med mig hem inte var så mycket, som vanligt md andra ord. 


vi ses ssnart igen ;)

Nästan allting

ja i morgon tar jag mitt pick och pack och far till Kalix för ännu ett skolår, har nästan allt färdig packat några små saker som jag slänger ihop i morgon på morgonen. Frida for hem för ett tag sen vi har spela super mario och bara pratat. Hoppat Kingen idag och han är verkligen toppen och gör sin sak lite bekväm, men idag var jag verkligen dålig...  Sen skulle jag rida dressy rmed Prinsen men vi tog några skutt på banan och han blev skiiiit glad och började bocka som ett as ha ha :)


Frida och jag har varit vänner skit länge. Jag kommer ihåg när vi lärde känna varandra och i början när vi alltid var hos mig i Kullen och spelade Mario. vi var riktiga bästisar. men under det senaste året har vi glidit mer och mer ifrån varandra vi har börjat tjaffsa. men vi löser det och har våra "perioder" vi är med varandra och dom perioderna som vi är mindre med varandra. Frida är som en stora syster för mig hon försöker alltid att hjälpa mig och prata med mig, och jag snäser oftast bort henne jag ser det som något negativt fast jag borde vända på till något possitivt. Älskar henne otroligt mycket!




äckel tidning...

nu är jag skyldig  veckorevyn pengar fast pappa betalat in det jag beställt för ( 5 nummer) och dom fortsätter skicka. Tycker det är deras problem, jag valde 5 nummer och inte mer! Men är väl bara att betala in så man inte får någonting i kronofogden så nu  har jag varit in å deras hemsida och sagt upp premunationen. Och det stod aldrig att jag tog fler nummer än vad jag beställde. deras äckliga och dåliga tidning kan fara åt hvete....(ilska kallas det) Nu har jag ätit frukost och ska börja packa ihop lite saker för i morgon far jag till Kalix. och jag har inge internet så räkna inte med uppdatering. Men vi ska fixa nå internet men det tar väl ett tag.


Snart ses vi!!


Julias hund


fotat lite när julia gått agility (stavning?) med Bilbo orkar inte lägga upp bilder, den här är bara för att Julia ska kunna ta den. SÅ TA DIN BILD JULIA! går inte att skicka till hotmail...

For a last time

Jag blir så så sjukt tävlingssugen, tänk er själv att under en helg sitta och kolla på det man älskar att göra och veta att man själv inte kommer få göra det något mer(även fast det är hopptävling nu). Jag kommer aldrig mer tävla Prinsen, tänk om jag aldrig går in på en tävlingsbana igen? jag vet ju inte. den enda jag vet är att jag älskar det och jag hade alltid villjat sitta på prinsens rygg. jag vill vara 12 år igen göra min första tävling på Prinsen tänk att 5 år har gått så här fort. Jag visste inte att Jokkmokk skulle vara min sista tävling och det var ju inge vidare som en sista tävling. Jag hade vilja göra en sista tävling få den perfekta känslan.


Slänger in lite bilder på världens finaste och charmigaste och personligaste ponny!

2006

2007


2008


2009


2010



Nu ger jag upp!

 Jag är verkligen less nu! Ni skulle aldrig köpt häst till mig och sen en till? ja ni ställer upp, jobbar häcken av er och har inte råd att göra något annat än betala på mina hästar. jag har hört det nu och jag vet om det! ni behöver inte sitta och tjata, jag vill inte vara en bortskämd snorunge som tar andras pengar och inte sparar till andra. Men jag ber förtusan alrdig om pengar eller något annat. Så skärp er, det hjälper inter att ni tjatar och säger "fanny har häst,  dina kläder betar på stallet, nej vi har inte råd hästarna kostar så mycket, hur ska vi ha råd med det?"
SLUTA jag hatar det, fattar ni inte att jag tar åt mig, jag vill inte vara "hon" som  får allt som inte delar med sig. 

jag förstår att ca 7000 i månaden tar på ekonomin, jag förstod det för några år sedan jag är 17 inte 7.  Jag förstår att mina syskon vill ha saker, att Julia vill ha en häst, att Dennis ville ha skoter och alla de andra "kill" sakerna. Jag vet jag är bortskämd men jag BETER mig!


Ville bara säga det.


Fredag den 13

Någon som haft otur idag? än så länge har jag inte haft någon otur... steg upp halv tio, åt frukost och begav mig till stallet för att Rida Kingen. Nu är jag hemma igen och shit vad varmt det är ute!! på men shorts och linne. Nu väntar jag på att mamma ska sluta så vi kan vara till stallet igen ska nämligen rida min ponny också. Sen är det tävlingar i helg och jag sitter som funktionär hela helgen men 1 helg per år vad är det att klaga? ska bli kul att se lite hoppning!Önskar bara att jag också hade tävlat....




 så see ya later


Torsdag

såg just att scheman hade kommit ut (till skolan) och jag började ju läsa på Smr 2 schema och tänkte "fan vilket chill schema" och vi har bytt lärare säkert till några mycket bättre sen stog det historia A,  igen tänkte jag? äh det ,måste ha blivit nå fel. skrev till Hanna att schemana hade kommit ut och hon gjorde mig besviken med att säga att det är förra tvåornas schema... alla scheman är ute på kalix hemsida förutom vårat, hur surt är inte det? nu ska jag hoppa u duschen blir att stiga upp tidigt i morgon för att hinna rida båda hästarna innan tävlingarna börjar.

LINNEA HEIKKILÄ!
Far nog till stallet på morgonen och fixar klart en häst och sen kommer jag tillbak till 2 och rider den andra hästen med dig?? Ring mig i morgon,  ikväll eller i natt om du villl att jag ska rida med dig i morgon! puss!


...

du ger mig mod att vara feg
Och styrkan att vara svag


Onsdag

Idag har jag och mamsen ridit ut hästarna efter stigen, sen följde jag med på hennes ts möte, och tidigare idag så har jag och Julia städat hela huset (okej nästan hela huset) och bakat :)
Nu har jag just kommit hem, har spenaderat min kväll med Sofie vi har sett filmen snabba cash ätit glass med hjorttronsylt, samt lite godis... Sofie åker till Bulgarien på lördag vilken tur att vi hann träffas innan hon far eftersom hon blir borta en vecka och sen börjar skolorna så gissar att det dröjer innan vi hinner ses igen. Är jäkligt avundsjuk på alla som far utomlands hela tiden, jag vill också! tänk vad skönt att komma till värmen sola bada och koppla av. Och vet ni? jag är inte avundsjuk på dom såm gått ut skolorna och måste jobba för jag går hellre skola än jobbar ett plus hade ju varit om man  fick bättre betalt av att gå skola än ynka 1050. Nej nu ska jag krypa under täcket. Go natt!



Super mario

Nu ska det spelas spel med älaskade syster, och det lär ju blli en låååång natt! :)

9/8 2010

Hahah vet ni vad jag drömde i natt? att jag var och handlade mat, jag menar hallå vilken dröm... Men snart är det dags att springa på coop och fylla upp kyl/frys och skafferi! och jag längtar nästan till skolan börjar, vill träffa min vänner! Blir snart galen. Kommer ihåg skolavslutningen sista dagen med varandra innan alla skulle fara hem. känner på mig att det här året kommer gå ännu fortare! och har ni tänkt på att det snart är julafton? och sen är det bara ett par månader till nästa sommar:) hehe nä går jag för fort fram. Iaf så har jag varit i stallet och ridit runt stigen 2 varv, det första varvet var mamma med och den andra var det bara jag coh Linnea och red med jockyläder (nästan iaf) shit pommes vad jobbigt det var, hahah....Maria kommer ju döda en när man kommer tillbak efter sommarn och ser att man tappat sits och balans... Nej det kommer nog tillbak! hoppas jag..

Svenskt derby

Tidigare när mamma flippade mellan kanalerna på tven så var det galopp på 4an och jag var ju tvungen att se, och gud vad jag saknar att se galopp. Även fast jag inte visste vem någon var som tävlade blev jag helt spänd och när man ser att målet närmar sig och hästarna tar i och länger sprången, shit säger jag bara! Galopp är något jag ska se igen!!

Förra sommaren! se och njut....


'



Har varit i stallet (igen) och fixat hage till Prinsen, som egentligen inte har någonstans att bo... Får se hur det blir med det honom. Vill inte ha honom i Kalix eftersom jag vill ha tillgång till ridhus och kunna rida ut osv och det går ju inga bussar till ridklubben i Kalix... Och jag vill inte leva i en resväska, att fara fram och tillbak till Gällivare/kalix är både jobbigt och tråkigt. och se sin ponny tappa muskler och en själv suger! Hoppas det finns någon där ute som vill ha min ponny... känns hemskt att sälja sin "bästis" men det är för hans eget bästa,


Du kommer alltid betyda mest för mig, du kommer alltid vara min bästa vän!


Söndag

2 veckor kvar av sommarlovet. varför går det så jäkla fort?  Lite ångest har man, men kul kommer det ändå bli att få träffa alla and so on, och komma tillbak till vardagen.  Jag som tänkte göra bort stallet på morgonen och sen lägga mig för att sola men det gick ju absolut inte när det inte finns någon sol...Nu vill jag verkligen utomlands! Ge mig pengar snälla! Förra sommaren när vi var i Frankrike var det iaf sol och man kunde bli brun och njuta precis som man ska kunna göra under sommaren!

Läste i en vänns blogg om att hon var irriterad över vilka skitjobb man får som "sommarjobbare" Och att man inte får studiebirdrag under sommaren, men de är ju för att man ska jobba ihop sina pengar och helt klart så får man ju mer än 1050 men inte är det något roligt arbete man får det kan jag helt klart hålla med dig om! . Plocka skräp, kratta koskit, skruva i lås nja absolut ingenting jag tänker satsa på nästa sommar i alla fall

Sol i Gällivare

ja ni läste rätt, fint väder hela dagen!  Ridit runt stigen med Prinsen och det blev lite mer än vad jag tänkt mig  och prinsen vägrade ta det lugnt -.- men i morgon blir det skritt runt stigen vill ju inte få en skadad häst inte för att jag tror att han skulle bli det av att springa men för säkerhets skull. Vet ni? jag hade skulle steka korv och brände skiten, åh vad irriterad jag blir!!  Mamma kom hem och gör mat. Hur ska jag klara mig i Kalix? glömt bort varenda ting som handlar om mat/städning/stiga upp tidigt... I morgon ska jag befinna mig i stallet klockan 11 wish me luck.

från det ena till de andra. Varför svarar du inte när jag ringer? varför ringer du inte upp? äh skitsamma hör av dig om du vill eller skit i det helt enkelt.

Time to get up

Nu känner jag att det är dags att stiga upp, har i och för sig varit uppe sen 12 men legat i sängen och läst klart min bok. Vilken nörd jag är!! men har inte idas fara till stallet redan eftersom jag lovat att sällskapa Linnea ikväll där och hon slutar halv sex om jag inte minns fel?  Men nu ska jag stiga upp äta en macka och rulla mot stalllet på min fina moped :)

den som väntar på något bra/gott? väntar aldrig för länge

är det inte så? ja jag vet faktiskt inte, nu väntar jag ju bara på mejl eller ett telefonsamtal hade inte varit helt fel. men verkar ju vänta förgäves, så iställe ska jag knata upp på mitt rum bädda ner mig under täcket och tänka på alla som kalasar i Luleå, på min tomma mejlkorg och oringda telefon, på mina fina vänner och min underbara familj. Sen ska jag läsa lite på en bra bok och somna med ett fejk leende, för att jag är inte så glad, är riktig surlessenbesvikenargglad äh vad tusan jag kan inte sätta ord på vad jag är.... och mina bekymmer ska Linnea få höra i morgon hon är ett bra stöd i dom här frågorna som jag ställer mig själv hela tiden hon vet hur det känns att förlora något som betyder allt, där med sätter jag PUNKT.



Hemma :)

Nu är jag hemma efter 2 veckor i kalix! Tycker synd om min mamma som måste köra fram och tillbaka til Kalix... Har iaf tagit med mig hästarna så nu ska det ridas känner mig taggad inför ridning man behöver ett sommarlov från ridning också ;) Nu dunkar jag musik och laddar upp bilder, försöker få tag på Frida ( ring mig!!!) Läser bloggar annars gör jag inte så mycket.  Längtar lite till i morgon då jag ska rida och hoppas verkligen på bra väder!! är verkligen less på denna sommars brist på sol tillfällen... Varmt har det varit men solen har varit försvunnnen... Har haft det bra i Kalix ruttnat bort lite grann men skönt har det också varit! roligare om det hade varit soligt, men nu är det slut tjatat om solen... Shoppat i massor på Ikea + andra affärer, fixat en massa i lägenheten som kanske kan bli lite fin,  åkt vattenskoter och massa mys som man gör i stugan :) Visar lite bilder i stället anar att ni redan lessnat på den långa ovanstående texten.










RSS 2.0