Finland

Hoppas,Hoppas,Hoppas-allting är som det ska, bara allting blir bra!

Söndag

Nu är man hemma igen, känns skönt men samtidigt tråkigt... Har iaf hunnit till stallet och träffat båda min älsklingar! det sved i hjärtat när jag såg dom och hade varit borta så länge från dom. Prinsen var iaf glad att se mig han skrek( inte gnägga  matgnägg, utan ngt annat) Undra om han känner igen mig? vem vet:) Kingen släppte jag och mamma på banan han var jätte busig och levde livet! :) På tisdag far vi till  F....

Har iaf haft roligt i Töre med min piga:) Det har visat sig att vi båda är LIKA blonda ;b haha... Men lätt vi hade kunnat bo tsm vi gör allt tillsammans typ xDHaha Känns skönt att ha Linnea vid min sida! det betyder enormt mkt- älskar dig gumman!

haha, justija var värsta psyk gubben på bussen ; ) som fick ge oss ett gott skratt som fick en på topp(Nästan) ...
Han skulle se till att vi hamnade i liksäckar, och så skulle han ju vissa upp vad han jobbade för så tog han upp sitt id-kort! haha. Och så hade han en bild på sin kusin som var polis ( bilden hade han fotat med mobilen , typ från en beck film)  Sen så sa han att statesticken visade att det var 350 fall för polisen i månaden i Överkalix...  Så fick jag ett fint hejdå av han , han pecka Fuckyou till mig :) HAHA

Bilder från Töre kommer om ett tag, när jag ids ladda upp!
Hejs med er.

:)

 hittade min snygging(: i en film :)


stjärnan kommer dö:(

Patrick Swayze
-"Nobody puts Baby in a corner". 

 Patrick är en Skådespelare, dansare och sångare, snacka om talang! han kan även rida (häst)   ;)
Patrick fick diagnosen bukspottörtelcancer i slutet av Januari. han är nu 55 år,Cancerformen har en mycket hög dödlighet. Mán vet inte riktigt hur länge han kommer leva, men det är inte länge det kan handla om veckor...Som en förberedelse har han skrivit över ranchen vid Lake View Terrace norr om Los Angeles på sin livskamrat Lisa Niemi.

Utsågs 1991 av veckotidningen People
 till världens sexigaste man! :D





Riiiiiiiiiiiiiing miiiiiiiiiiiiig

Jennifer´s komentar;b haha  typ as många sms  "ring mig"



Hej alla banan glada barn :)
Våran Dag blev förstörd av Barbro-banan... For iaf till stan , den STORA stan ;) och inhandlade lite nyttiga saker (NOT) ... sen gjorde vi mat, vi båda trodde vi var as hungriga men sen när vi börja äta var vi typ inet hungriga. kanske var det för att vi stoppa i oss några nyttiga saker innan xD tihii
Har nu ridit hästarna , blev en barbackatur :) ska snart ta in dom och sen blir det väl film med Pigan :D med våra JÄTTE nyttiga saker =)

Stallet som är jätte mysigt ( men nu är det lite annorlunda)
/Fanny Bunny;)

Torsdag

Hejsan-hoppsan ;)
sitter i Töre och har just varit och kvällat hästarna! Borsta dom små lurvdjuren;) jag är alldeles vit om kläderna! Mina stallkläder berhöver en tvätt, men det är ju på tiden! Jag förstår om Johanna har svårt att hinna rida,och lite väl tråkigt att rida själv :/  Hästarna var en aning pigga, och båda hästarna älskar att galoppera:) det märkte jag;D Jag och Linno har ätit kyckling med ris, och gott var det! Jag ska väl hoppa i  duschen och sen slå på tv:en och kolla Medium sen blir det väl popcorn tillsammans med filmen Hidalgo (om de hete så)

Hästarna :)

Blir så förvirrad,vad ska man tro ?:O



Onsdag

Hej, knattade till bussen klockan halv åtta, men kunde knappt stå på bena, hade sån jävla mens-verk :s så jag knatade hem igen, tog en alvedon och la mig på soffan .tog nästa buss till skolan och satt i tre timmar och gjorde ingenting, typ  prata! Sen var det dags för nationella skriftligt i engelska. Gissa om jag sög? -Ohja , det gjorde jag!  Lär ju få IG... Men jags skrev ändå två och en halv sida, dom felsta som jag prata med hade bara skrvit en och en halv typ...Men jag hoppas verkligen jag får G.Har hunnit vara förbi banken och fixa mitt kort. ÄNTLIGEN fanny! 

Var hos Sofie och fikade igår, gumaman fyller ju 17 på torsdag:) vi kikade film och jag fick äta mina favvobullar:) kladdmuffins med ngn sås:) yummi.. tog 12-bussen hem! jag hade glömt buss kortetr hemma, sofie var min räddare i nöden :P 

Tyvärr, fick jag ingen bild på min favvo bulla ;(

Oh, shit klockan är kvart i tre nu måste jag börja packa! ska till Töre med min älsklings Piga <3

Son of Key


                                                 
Älskar denna häst! vad jag än brukar säga.
<3

Måndag

Hejsan!
skola idag, lika tråkigt som alltid. Sedan stallet tagit hand om båda hästarna(: Prinsen var super fin idag, jag är grymt tacksam att just jag har världens finaste ponny, och kanske världens sötknasigaste häst:) Har tagit en dusch just och gör inte alls mkt.  Föröskt skriva ut en bild, men skrivarn funkade inte :/   I morgon blir det skola,stall! skulle egentligen himnn med en fika hos Sofie, men ingen aning hur jag ska kläma in det. och orkar inte fara dit mitt i natten. Men hon får ha en bra födelsedag iaf, fast hon fyller först år på torsdag. Grattis iaf!


Allt jag gör påminer mig om birk! När jag skulle gå ner i källaren och hämta strips, så såg jag den tomma buren, då sprutade tårarna ner för kinderna!  Och när jag satte mig på golvet i köket, så var det ingen nyfiken näsa som kom, det kom ingenting. jag tänker mig hela tiden att jag ska få se honom, men han kommer aldrig! jag fick inte säga hejdå.

Söndag

nu är det söndag och i morgon är det skola.... jag hatar skolan, den gör mig spy färdig! Idag har jag varit i stallet hela dagen, sendan har jag varit och jobbat, blä vad tråkigt men det gick rätt så snabbt. duschat och sedan kikar  på beck-filmen som var på tv! Har sysselsatt mig hela dagen. Jag vill inte tänka, jag väntade i stallet två timmar bara för att slippa gå hem , eftersom man tänker så förbannat mkt då. Ursh vad jag är arg! varför händer det här mig? Jag kan säga er som inte varit med om något sånt här, att det är hemskt. Ni kan kanske ana, men det är långt ifrån verkligheten! Jag skulle gå ner till frysboxen för att hämta upp strips, när jag såg buren som han brukade ligga i , det var hemskt.. Tårarna forsade ner precis som dom gör nu.  När jag satte mig ner på golvet i köket, så kom det ingen gosig näsa och nosade mig i ansiktet! Fyfaan säger jag bara.





Man inser inte vad man har,
 fören man förlarar det!
 
  -Så sant....


Epilepsi

Med epilepsi menar man en sjukdom som kännetecknas av återkommande epileptiska anfall. Anfallen kan yttra sig som kramper i hela eller bara vissa delar av kroppen med olika grad av medvetande. Mellan anfallen är hunden helt frisk. Epilepsi kan vara sekundär till en påvisbar skada i hjärnan som till exempel yttre våld, hjärntumör eller hjärnhinneinflammation. Oftast kan man dock inte påvisa någon orsak till epilepsin. Dvs orsaken till sjukdomen är hos dessa okänd. Epilepsi debuterar oftast när hundarna är mellan ett och tre år gamla. Vid krampanfall före sex månaders ålder eller efter sju års ålder finns oftast en påvisbar orsak till sjukdomen.

Epilepsi har påvisats hos många hundraser och hos vissa raser har man också visat att sjukdomen är ärftlig. Av det skälet bör hundar med epilepsi inte användas i avel.

Ett krampanfall inleds oftast med att hunden är orolig, ett tillstånd som kan pågå under flera timmar. Vid själva krampanfallet spänns musklerna i kroppen och hunden faller omkull. Sedan följer rytmiska ryckningar i benen, ansiktet och halsen. Oftast saliverar hunden kraftigt samt att den ibland även kissar och bajsar på sig. Anfallet brukar vara i 1-3 minuter. Efter anfallet reser sig hunden upp och verkar förvirrad och orolig. Det tar i regel flera minuter innan hunden känner igen ägaren. Ibland tar det upp till ett dygn innan hunden är helt normal till sättet igen. Epilepsi utan orsak kan inte botas. Däremot kan man behandla hundarna med krampdämpande medicin som ges som tabletter.

Behandling brukar inte sättas in om hunden bara har enstaka anfall. Om anfallen däremot kommer ofta eller är väldigt långa behandlas hundarna. Behandlingen blir då oftast livslång. Det är inte alltid som behandlingen lyckas hålla hunden helt fri från anfall. Ibland kan flera anfall avlösa varandra med mycket korta mellanrum. Detta tillstånd kallas för status epilepticus och kan vara livshotande eftersom hjärnan utsätts för syrebrist. Ett sådant tillstånd kräver akut veterinärvård eftersom tillståndet måste brytas med krampdämpande injektioner.
En hund med epilepsi fungerar oftast mycket bra i vardagslivet. Troligen lider inte hunden under själva anfallet eftersom den då vanligen är medvetslös. Eventuellt kan fasen med förvirring och oro innebära psykiska obehag för hunden




Det var denna sjukdom  våran hund råkade ut för. Han hade aldrig haft någon synddrom tidigare, men det är vanligt att dom får det i 3 års åldern, han var 3 år. Tydligen så har Birk´s mamma haft denna sjukdom långt till baka i släkten! Nu får dom inte avla på henne något mer! Synd för den var en bra stam. och det blev fina hundar.


Lördag

Fick ett samtal av mamma i morse om att pappa hade farit in till vetrinären med Birk. han hade tydligen ngn inflamation/virus i  hjärnan...men dom skulle avvakta till måndag. Frida sa till mig inte är det ngn fara, han är ju frisk annars och så! dagen flöt på med marknad och stallet. men fortfarande en bit från att vara på topp.... exakt klockan sju fick jag ett samtal från pappa, jag hörde att han åkte bil, min första tanke var att han var påväg hem eftersom birk var dålig, men han hade varit hos veterinären och tagit bort honom! det hade inte funnits ngt att göra. tårarna rann, men höll det inom mig, tills jag kom till omklädningsrummet. då brast det. Fyfan säger jag bara, det är hemskt att förlora ngt som betyder så extremt mkt. Nu har jag kolla på dom få fotorna jag har, tårarna slutar aldrig rinna, men det ´finns inget jag kan göra. ska väl öppna en chips påse och gråta till det inte finns nå mer tårar sen blir det väl en tidig kväll. eftersom jag inte orkar tänka ngt mer..........

sry , om jag varit är dryg, men det blir bara så, jag mår inte så bra!


;(

Livet är verkligen inte lätt. Fyfaan! Jag orkar verkligen inte med det här. Du var en stor bit av mitt hjärta! Jag sa från början att jag inte skulle fästa mig vid dig, för jag visste att den här j*vla dagen skulle komma!  hade jag inte fäst mig vid dig, hade jag aldrig fått det här tomrummet i hjärtat och aldrig behövt fälla så här många tårar! Men hade jag inte lärt känna dig hade jag aldrig fårr se din fina personlighet! Du är så j*vla lik prinsen i betende och personligheten....det ät helt sjukt, hur mkt man kan tycka om ngn.





Jag kommer  ALLTID älska dig!

Bläääh!

Kan ingenting,
No har jag läst i genom några gånger men ingenting fastnar! Och musiken har jag inte ens kolla på :/ Men jag hade helst av allt bara skitit i det hela, om det inte vore för  det jäkla gymnasiet... Vill man in så är det bara att plugga.

Btw: Läste just en blogg, om en tjej som inte vill skiljas från sina klasskamrater! hahah jag är helt tvärtemot jag vill ha nytt. Kanske någon som är en mer lik? Någon/några man kan snacka med.  Jag önska jag var typ 92:a som dom flesta av mina vänner är! Men jag får hoppas på en bättre "samanhållning" i min nya klass! jag kan inget annat än längta till efter Påsk, och sedan får jag längta till sommarn!

slut skrivet! ska försöka plugga nu! :(

shiit:/

Fick vete för en kvart sen att vi har prov i No imorgon,fatta paniken! Jag kan inte ett skit :S jag som har prov i musik också när ska jag hinna plugga?:O hoj,skolan tar död på mig! Baaaajs skola! Jag måste ju anstränga mig,annars kommer jag aldrig in i Kalix, men det händer inget från min sida alltid lika oangagerad i skolan:/



btw,såg twiglight igår,den var bra :)

Längtar! :)

jaa , den känsla jag har kallas LÄNGTA! ,
jag längtar till nästa vecka då jag och min piga far till Töre fan vad vi ska ha kul!
Jag längtar till jag och bäst far till Lule,
 fan vad myyys! och en liten del  shopping ..
 (Men frida jag ska jobba under påsken så då får jag lite mer pengar :) )
hihi


<3

Tisdag

Skolan var väl okej, lika tråkigt som alltid! Suttit hos farmor och pratat med henne i ¨cirka två timmar, åt 2 plättar :) Sen tog jag bussen till stallet, Pratade med min piga!  Ridit Prinsen och sen skulle jga hoppa kingen, men han var halt :( Var det för fel? är han allmänt känlig eller är det ngt problem ? :/ Jaja hoppas på det bästa!
 
Jag hatar Lina.Hon bryr sig inte ett skit! Vi har ägt Kingen i 2 år till sommarn och hon har inte hört av sig en enda gång. Grymt dålig stil....Men det var väl så att hon vela ha bort Kingen så fort som möljigt och allt hon sa till oss var det en lögn? . En hel del har vi då märkt inte alls stämmer in på "våran" King. Men vi bryr oss om honom iaf. 

:(

                                         Varför tjorvar du så mkt? Jag vill ju att du ska vara frisk min lilla bus-unge ;)


Söndag

Sitter här och funderar, livet är inte lätt men man måste gå vidare, allting man gör är inte rätt. ska göra lite arbeten på svenskan, duktig jag är :) har varit i stallet kom hem 13, Ska väll jobba ikväll, städning bläh :(






Svar till Sandra :
Jag tycker det var elakt av dig att hoppa av laget, och jag frågade dig är du säker på att du ska vara med`? och du sa ja! och även fast det var golvia hemma skulle du följa med till Lule, eftersom det var lagomgång.Men om du inte tycker det går bra med din ponny, varför inte träna mer?  Vaddå skämma ut dig? Ge dig Sandra! Men då måste du börja rida/träna din häst så den inte går på bogarna.alla börjar någonstans!

livet är svårt!

Varför kan det inte gå som jag vill?
Jag vill alltid ha dig hos mig!
men nu blir det bara svårare och svårare...
Jag vet inte hur jag ska göra :/ 
Jag orkar inte ...



Jag skapar mitt liv genom besluten jag fattar.


JIPPI

Nu är jag glad! Har börjat planera min sommar :) Och det blir  tävlingar med stjärnan, kanske man ska försöka sig ut på en tävlingen med Kingen ? :) får se hur det blir med dens saken... Sen drar jag ocg min bästevän till Skåne och jobbar och tjänar massa pengar, och jag som aldrig tjänat egna pengar förut , hur ska det gå med tungt arbete på sommarn ? det ska iallafall bli kul! Sen så ska vi på falsterbo. Dessvärre måste jag lämna bort min älskling på sommarbete ;( men det går nog bra, hoppas jag :) hihi den 20:de juli kommer vi fara hem och då börjar jag med dressyr tärning så vi är i kondition tills tävlingarna:D vilken sommar ;) Synd att jag och min piga Linnea inte får någon tid tillsammans ;( Kommer ju knappt se henne på hela sommaren, och i augusti flyttar jag :) om jag kommer in vill säga!


puss på min sommar! <3

Hemma

hemma igen, ridprovet gick faktiskt helt okej, Hästen hette Conny och var lite stark i handen! Men fick ingen kretik av Maria, hon kollade på sittsen och jag tyckte det gick bra, så här i förväg så vet jag att jag inte fått Ig iallafall eftersom Maria sa att hon tyckte jag var duktig! Nu är det mina skolbetyg jag måste jobba upp :/ bara jag inte får IG i engelska men jag är ju på alla lektioner och ja proven som skiter sig :/ ag fattar ju allt. , det borde inte vara nå problem. Idag har jag shoppat ne del och är nöjd över mina köp. Haft myyys i natt och sovit i stugan med mams :)

ska kila nu , hejs!

TRASH

Haha, kan man annat än att skratta ? Nu är man ett sån också (trash).. voivoi blir galen på er.

Jag har ju börja tänka om ridgymnasium är det rätta för mig ? Hur vet jag det , ingen linje intresserar mig det är extremt svårt. Jag är 16 år och ska bestämma vilken "utbildning" jag ska ha . Men jag går på magkänslan nu. Jag vill bort men jag vill inte lämna mina pinglor kvar i gällivare jag vill att ni följer med. Men jag lovar er en sak , jag ska vara så jävla noga innan jag förlitar mig på vänner och ens kalla ngn vänner. Man vet ju nu idag vars man har sina " vänner" ... Är sjukt less på alla skitar som finns. Att det skulle ta sån här lång tid att bara inse och acceptera vem man kan lita på och öppna sig till. Men äntligen vet jag vem som är mina riktiga vänner!

/ FaannyyL

Onsdag

Sitter i skolan och gör inte alls mkt, har kika runt lite på internet! Har haft ´kingen på dressyr-lektion i måndags och hopplektioenn i går! Det gick hyfsat bra. men är ändå nervös inför ridprovet i morgon... Kommer att fara klockan halv sju på morgonen , det lät jobbigt! jag och mamma sover i stugan en natt och på fredag far vi till Haparanda och Finland:) har inte så mkt pengar endast 600... Så måste jag börja spara om mina pengar eftersom till våran drar jag och Frillan till Luleå, Varför är jag så fattig ? :O Ska ändå bli myyyysigt att bo på hotel och chilla! 
 











ÅNGEST = söndag

hej hopp!
sov ut idag då, eller till 12 sen väckte mamma mig och sa att vi skulle till stallet. Tog hand om prillen och jag känner  migverkligen ridsugen nu, men i morgon så skos han så det blir väl ridning i morron/ tisdag :D längtar som faan :)  Frida klipte inte mitt hår, mama tyckte jag skulle till frisan istället så bokar tid till veckan, nåndag ska mamma lägga i lite blonda slinogor i mitt hår :) så nice :)


så har man ångest! sista dagen på lovet , ursch så hemskt ;(

Jag har insett att jag inte alls gillar dig, först när jag lärde känna dig så tyckte jag att du var strange, men sen blev du bättre, men nu har jag insett att mitt första intryck av dig var det rätta! fyfaan gör mig en tjänst ? försvinn

Lördag

Har  stigit upp för ett tag sen, har sovit hós Frida  i natt :) Trevlig kväll , lite dryyyg men den funka! Ska väl till stallet vid 14 tiden och ta hand om min ponny :) Ikväll ska jag  Frida få den stora äran at klippa mitt underbara hår :) hihi  Kanske lägger upp en bild ikväll så ni får se resultatet :)


Du ska fan inte snacka om att ställa upp för dina vänner,
Du är den största skiten av dom alla!

Fredag

Hejsan! Jobbat både idag och igår, blir väl att spara pengarna till man drar till Luleå :) tog hand om prinsen min älsklings ponny!  Sen följde jag med Linno till små stallen och mockade till Kingen sen fixade jag W till Emmelie! Grattis E som fyller myndig idag :) Sen kollade Carola & Ålle prinsen och han är inte halt eller ngt! så han ömar nog bara, stackars ponnyn! Han har vilat sen i tisdag nu. Men det ska bli grymt kul att rida till veckan får se om jag rider på Måndag... Linda har köpt en C-ponny till sin dotter Tilda, Och ponny var jätte söt! Så då kände jag lite sug på en till Poa:) hihi Men pengarna finns inte, får väl nöja sig med att man har en super fin C-ponny och en knasig storhäst :) Haha.. Tolka det inte som att jag inte uppskatar vad jag har.
 


/F.L


skitsur

Ja,jag är skit sur!  Fan var irriterad jag är just nu det kommer den ena saken efter den andra... Och lögner och svek.., Fyfan säger jag bara... Finns inge ord som kan uttrycka hur jag känner just nu.. Allt känns rörigt, Men så här ska det väl också kännas i livet ? Lyssnar iaf på infinity som får en att komma ihåg roliga saker som jag och min Pärla gjort tsm:)  Jag längtar tills hon kommer hem så vi kan SNACKA! vi är båda en aning sur ,hur fan kan man ljuga om en sådann sak? Du/Ni har inge bevis eller nånting alls. och jag undrar erklige vem som sagt det, men ids inte prata med den personen/personer -kanske det blir värre.Men visste du/ni att man kan gå till domstolen med ngt (som ni har gjort, just det spridit falska rykten) man kan inte sprida falska saker och då kan jag kräva dig/er på pengar :) Hade inte suttit fel!
och den andra saken man dissar inte någon i sista sekunde, inte som du gör! Du hade lovat, du sat att du skulle vara med, FYFAAN vilken jävla dålig stil- det säger jag baa....

/F

Hemsk-dröm!

Ursch hade världens hemskaste dröm. Jag drömde att jag förlorade mitt allt! ( Prinsen) Det vara jätte hemskt... Mamma hade nämligen sålt honom utan att säga ngt till mig. Till en barnfamilj i Sundsvall, och han skulle bli en gårds häst och bara strosa runt, jag satt på stacketet vid ute dressyrbanan. När jag såg att ngn höll på att lasta in min ponny i en transport :O Jag sprang dit och ropade på min ponny! Och han kom springandes till mig.Sen sa dom jaha -det måste vara du som är Fanny, kan du hjälpa oss att lasta honom, dom förklarde att dom var dom nya ägarna. jag börja grina och skrika , min mamma kollade mig inte ens i ögonen....Eftersom det redan var försent att ta till baka honom, så frågade jag om jag fick komma och hälsa på honom och fortsätta tävla honom. Eftersom han verkligen inte är en skogsmulle.Det skulle han aldrig klara av, han är skapt för att arbeta han älskar det!  Men det fick jag inte dom ville intre ha ngt "samband" med oss. Men jag fick iallafall ta små ungarnas msn, dom var väl runt 7-10 år ( det var två flickor) Jag kunde inte förstå, men min ponny var borta. min bästa vän for iväg utan en  enda förvarning.Och jaf fick inte ens hälsa på honom... Jag var så ledsen och arg på min mamma som sålt min ponny utan att säga ngt. Hon försökte få mig glad. men jag brydde mig inte om henne, Hon sa att hon hade en överaskning till mig samma dag som han såldes, men jag ville aldrig veta vad. Sen vakna jag av att jag grinade :/ och märkte att allt bara var en dröm! och tur är väl det....



Min bästavän, mitt ALLT!
  -Jag har förstått att jag inte klarar det utan dig!

Ursch


Jag vet vad jag vill och ändå ändrar jag inte på det
Eller ska jag bara acceptera?
 Är så less på mig själv.

RSS 2.0