SE DEN HÄR!!

http://www.youtube.com/watch?v=IZbN_nmxAGk&ob=av3e

Filmtips



 
Jätte bra film den är äldre men helt klart värd att se. Många tårar. Ashton Kutcher är med inte hellt fel det heller!


Sjukt bra film!


GRYMT bra!


One moment can change your life forever! ♥

one moment can change your life forever. And with 86,400 seconds, or moments, in each day...THAT moment could easily happen today, tomorrow or just about any and every day...


Tisdag

Tjenare! allting känns så jäkla bra just nu. Hoppade idag på holmen, hade Kiwi och den hästen är så grymt fin! Kärlek till honom.  Allting flyter på, skolan är helt okej vi har 3 ämnen vet ni hur skönt det är efter jul endast 1 ämne känns rätt så skönt att ha pluggat aset av sig i 2 år när det här året blir så här bra.  Holmen är riktigt rolig och jag lär mig så enormt mycket och jag rätt så säker på att det hästar jag vill jobba med.  Det enda är väl matten som fortsätter ligga på mitt bord en oöppnad bok som jag inte fattar ett skvatt av och ett ämne jag måste ha G i.. Det är faktiskt skönt att bo på elevhemmet behöver aldrig vara ensam om jag inte bestämer det själv, trevligt folk och städerska hur nice är inte det? he-he.

Måndag

Vet ni hur jobbigt det var att pallra sig upp från sängen i morse?!? en pina...  Hade Orientering ute i skogen, blev väldigt blöt men jag klarade alla kontroller helt på egen hand så nu behöver jag aldrig mer orientera känns ju lagomt skönt.  Pluggat i flera timmar, försökt få ut en foderstat till en högt presterande häst inte lätt kan jag säga er.  Då var det bara religion & Nk kvar då.. Mina vänner har dragit och jobbat eller Linnea kanske Sofie verkar inte som att det blir jobb för mig..  Känner mig fattig men pengar gör ingen lyckligare  eller?  Behöver verkligen söka ett jobb.

Söndag

Stigit upp tidigt idag för att släppa ut hässtarna icg fixa allt i stallet (jour helg) Markatbetat med hästarna, pontus var riktigt snäll med Julia idag och prinsen tyckte det var super kul. Packat alla saker för snart beger jag mig till Kalix.  Mitt hår blev inte som jag hade tänkt mig... Men får försöka fixa det till veckan!




Tror det är Julia & Denice på Pontus(på bilderna). Han är faktiskt jätte duktig med passar inte som lektionshäst, slänger av alla. Så  Julia har honom på foder vet inte om det blir köp.  Men skickar vi tillbak honom så slutar det inge bra för den ponnyn. 

Vill att prinsen ska få komma till någon dressyr intresserad! så att han får fortsätta göra det han tycker om, så himla tråkigt för honom att bara skrutta runt. Och nästa år blir det förmodligen stor häst för mig och då kommer inte tiden räcka till.




Lördag

Sitter med färg i håret 10 min kvar sen ska jag tvätta ur det och är rädd för resultatet, haha...  Har förövrigt skit kort hår känns jättre knasigt när man drar handen genom håret åh jag vill ju ha långt hår..  Ridit min fina ponny idag, han är jätte vild.


Jag och lilla skäck "pontus" även kallad lilla skräck ;) haha


Jag och mina fina prins!

Fredag

Kom ju hem till gällivare igår,for direkt till stallet och kollafde på lillasyster när hon red lektion pontud kastade av henne tvvå gånger så Ålle tvingade upp mig på hästen men med mig orkar han ju inte göra något, men nog är han söt!  Idag  for jag till stallet och fixade allt till hästarna. Har klippt mig och det blev jätte kor, har även färgat håret men ska slänga in mer färg i morgon!

Hälsat på mormor och morfar, Jonas med familj var där så träffade små kusinerna jäklar vad stora dom har blivit! Livet går mycket fortade desto äldre man blir, förut tyckte jag tiden gick så sakta typ sommarloven kändes som ett år och nu hinner man inte ens tänka så är dom över.. 


Vill ha ett jobb, det suger att vara fattig... Har börjat spara pengar nu!  ska spara till en häst :)

vill ha

mörkare blond hårfärg och långt fin hår. Mitt hår nu är hemskt och äckligt (skit slitet) Ska nog klippa mig till helgen om Sofie har tid, sen hade jag behövt färga håret. Vill ha en mörkare blond, typ slingat!
Men det är så svårt att få till det, helst om man inte har råd att gå till frissan..



Alla dom här blonda är ju helt olika men vet inte riktigt vad som hade passa mig bäst, men alla är ju fina.

-

Ridit på holmen och inser hur kass balans man egentligen har, haha så tror man att man är kapabel till att rida dressyr/hoppa när man inte ens kan hålla reda på sin egen kropp sorgligt när man har ridit 11 år... Men träning ger färdighet. I morgon far jag hem till Gällivare tar med mig en massa plugg, har 25 sidor kvar av min svenskabok som jag ska läsa klart strax innan jag beger mig i duschen sen tänkte vi titta filmen friends with benefits, har bra förväntningar av den filmen.




jag vill se oth igen, den är ju för bra! dock har jag inte sett klart 8:e säsongen, sen kommer det ju en till :)





Jag saknar min bästa vän,
jag tänker på dig hela tiden
 livet är så orättvisst
jag önskar att det fanns något jag kunde göra.

God morgon

Snart ska jag ut till holmen för att ha lite skola, kul att der regnar och att vi slutar halv fem och är hemma fem annars är det helt okej. Vi ska gå igenom foderstaterna idag, tror faktiskt att jag är den enda som tycker det är roligt att räkna foderstater haha.. Känner mig äckligt less på det här vädret och hade mer än något annat viljat fara utomlands. Och har nog inte fått jobb så förblir fattig men nästan hellre att jag är fattig än att stanna i Kalix i en månad och rensa fisk.

Måndag

har lite mer än 100 sidor kvar av boken, men miná ögon orkar inte var öppna något mer inte stirrandes i en bok iaf.. Somnade diretk efter skolan är så sjukt trött. Hängt hos Emilia och räknat foderstater, ätit och läst.  Nu funderar jag på att sova min hals är inte okej.  Här vars jag bor så är det några som läser musik inte estet utan en en vidarutbildning typ och dom spelar i huset brevid men det låter inte bra förhoppningsvis låter det bra nästa år innan dom slutar tills dess får man väl stå ut med oljudet eller ge dom ett tips att hålla käften för det är en kille som sjunger just nu och vackert är det inte inte låtvalet heller..


Söndag

Sitter på elevhemmet och hoppas att den här veckan går jäkligt fort...  Vet ni hur mycket jag hatar att fara hit varje vecka? det är så sjukt jobbigt men jag måste nu är det "bara" ett år kvar sen hoppas jag att jag aldrig mer ska behöva känna mig tvingad till ett ställe som jag inte vill vara på.  Nu ska jag krypa ner under täcket och försöka läsa min dåliga svenska bok.


Distrikmästerskapet

Tävlingarna i helg gick jätte bra, prinsen har kämpa på och jag tror aldrig jag har varit så här glad fast vi inte varit på topp! La:4 idag var han super trött och vi lekte bara runt jag skrattade och skakade på huvudet när det inte gick och prinsen hade öronen framåt och levde livet.  Han älskar verkligen att visa upp sig. Och Nu var det absolut sista gången jag tävlade honom, kommer aldrig mer tävla honom regionalt igen.  Känns så himla tråkigt för nu vet jag att det verkligen är över. Jag kommer aldrig hitta (man ska aldrig säga aldrig)  en lika fin häst som honom. Nästa år (formodligen, förhoppningsvis) blir det en storhäst fast det är ju ett år kvar kanske inte ens håller på med hästar då kanske sattsar på ett annan jobb/utbildning.








finaste ponnyn!!

Tänkte ladda upp fler bilder men internet laggar...




Lördag

Tävlingar hela dagen(!) är väldigt trött och sliten... Reed iallafall en Lb:1 och La:1 och prinsen är så himla fin och genom snäll han gör allt man ber honom om men han var jätte trött men kämpade på ändå red godkända program och svävar lite i det blå för att jag har världens finaste häst!


                                                        

Fredag

har inte sovit mycket den här natten, halsen gör ont och kan knappt andas... Men det är väl så det ska vara, sist jag var med på hemma tävlingarna hade jag spytt hela natten. Ska iaf fara till stallet snart och ta hand om hästarna ni vet bada och smörja det där jobbiga + allt annat vanlig göra..

Tjingeling


Life

life is not the amount of breaths you take it's
the moments that take your breath away.

sant!


onsdag

Pluggat hela dagen duktig tjej! I morgon ska vi ut till holmen på morgonen och rida lite häst sen sen svenska sen drar jag till Gällivare! :) Nu ska jag fortsätta kolla tv :)

-

Be careful what you wish for,
 'cause you just might get it


-



hade kunna sätta upp någon av dom här texterna på en vägg i mitt rum när vi fixat om.

Höst

Hösten har ju fina färger ochdet är mysigt att promenera ute men hösten är inget för mig det börjar bli kallt, det påminner en om att sommaren är över, skolan börjar ta fart på allvar och vintern närmar sig och jag orkar inte med vintern hatar kyla!! vinter en månad eller två men inge mer. Har iaf kommit in från en promenad med två fina vänner nu väntar duschen! sen idol. Jag och Linnea tränade igår lite mage,rumpa och lår vi kollade på en tränings dvd och det var helt okej! Känns som att det är dags att tag i kroppen nu.






Lång skoldag

Började först 11.40 men har just kommit hem eftersom vi åker buss osv tar det ju lite längre (åker taxi) Har börjat räkna foderstater får väl se när det börjar krångla, har även en massa hemläxa som ska göras bort i veckan innan helgen. I helg ska jag tävla, så kommer att fara hem redan på torsdag för att hinna träna lite och fixa allt, skönt alltså bara två dagar kvar i kalix för den här veckan iaf. Nu ska jag äta middag sen beger jag mig ut på en promenad med mina fina vän Emilia ska bli skönt att få öppna sig för en nära vän!

Frankrike


skulle ju berätta till hur det Var i Frankrike men tror jag hoppar den biten, orkar inte vara någon bitter människa här på bloggen ser inte mening med det och vem vill läsa på en massa klagande? men kan väl säga att det var inte som jag tänkt mig och var mer en slav än en arbetande.. Jobbade på tok för mycket, dåliga arbetstider, jobbade inte bara i stallet utan inne i huset, dåligt betalt (19 kr/timmen)

Men innan ni far iväg och jobbar någonstans: be att få fasta arbetstider, att få veta vad som ingår i erat arbete, veta lönen/timlön,  se kontraktet. Men jag tycker verkligen att alla som är sugna på att pröva jobba utomlands ska göra det för det är en upplevelse, man blir självsäker,  får nya vänner/ kontakter, möjligheter, dörrar öppnas osv. Jag ska lätt jobba utomlands ett år eller två efter att jag är klar med all skola, vidareutbildning osv.. Ni kanske rent av hamnar i paradiset och kommer aldrig mer till sverige vissa har ju turen! ;)


Godnatt

Börjar 11.40 i morgon känns sjukt skönt!  Hade behövt börja läsa min svenska bok mina classmates säger att boken inte är rolig alls,svårläst osv känns ju himla taggande.. Förövrigt så känner jag mig pank som fan(!) men en sak är väl bra och det är att jag har sökt jobb (världens äckligaste jobb, men vad gör man inte för pengar) hoppas bara att man får jobb nu så man överlever det fattiga studentlivet.

kingen ♥

Nu är det över ett år sen vi sålde Kingen, den 7:e september var det ett år sedan. Känns som att det var mycke längre sedan han for i väg i transporten och på ibland känns det som att det var igår.  Han är så himla fin och dom i Pajala verkar vara nöjda med honom men varför skulle dom inte? han gör allt man ber honom om  han är för snäll. Saknar den hästen.


 


NSD

Är med i nsd idag! Var så jäkla nervös igår när polisen hade någon kontroll hoppades att dom inte skulle be mig blåsa... Men dom frågade hur många vi var i bilen och om dom fick kolla bagaget sen var det bara att köra vidare! ;)


--

Ni vet när man har såna här dagar då man beter sig som en jävla bitch och man känner att livet inte är så jäkla bra, idag var en sån dag... Sjukt less på mitt betende så jag kryper ner under täcket och slår på en film och hoppas att den här veckan eller det här sista året i Kalix går jäkligt fort.





Jag saknar dig så himla mycket!♥


Frankrike 2011





Kom på att jag inte har lagt ut bilder på min sommar, (bilder finns på facebook) men delar med mig lite här, har fortfarande inte berättat hur det var men det tar vi en annan gång, har gjort några tidsinställda inlägg för att jag blivit så himla dålig på att blogga..



Söndag

Gårdagen blev inte som tänkt men det är väl alltid det bästa! hatar att planera det blir aldrig som man tänkte att det skulle bli,blir oftast sämre med andra ord älskar jag spontana kvällar.  Sovit fem timmar men är endå inte trött tänker slå på en film som min mamma hyrde igår en skräckis så tar min syster som sällskap så jag slipper se själv sen väntar jag på att mamma ska börja baka bröd så jag kan äta nybakt bröd till frukost. Sen blir det stallet därefter sätter jag mig i bilen och kör till Kalix...


Jag och min fina vän, love you!

Världens finaste!!




Lördag

Hade en himla mysig kväll igår med fina vänner! kollade filmen "trust" den var väl okej fast hemsk..  Idag har jag fått sova ut hur skönt som helst!! For till stallet och ridit prillen hjälpt Julia med pontus och nu väntar jag på middag sen ska jag bege mig på spelkväll eller något liknande :)


Skolfoto

Jag tycker vekligen inte om skolfoton det blir aldrig bra.. Men nu är det gjort och det var det sista skolfotot eller har i morgon ute på holmen men det blir ju roligt att fota sig med hästarna :) Nu ska vi kolla film och vänta på att Frida kommer hem då ska vi handla, promenera, laga middag. Mysigt att há sin bästa vän på besök!

Måndag

steg upp klockan 5 i morse för att bege mig till Kalix, frös som ett psyk så klädde på mig som attans och drack en smoothie till frukost som mamma gjorde eftersom det är väldigt nyttigt och om man sätter kanel i så ökar det förbränningen men jag var hungrig 3 timmar efter så då åt jag en macka det var ju mindra bra, det här med att äta nyttigt är inte min grej. Men ska ta hit en mixer så kan jag börja dricka smoothie för det är ju himla gott.



Efter skolan har jag tagit det lugnt somnade när jag skulle kolla en film och sov till 5 då steg jag upp och lagade mat till mina fina vänner, bjöd på kycklingwook.  Varit ute och promenerat.  I morgon kommer min fina vän Frida till mig, dock far jag på studiebesök i Pite på grans och kommer hem 11 på kvällen känns ju mindra roligt... Skönt att jag börjar 13, då ska vi pröva studenmössor osv!  Tjing


Lördag

Igår hängde jag med fina och saknad vänner vi drack lite grann pratade och tog det lugnt, åkte lite bil och sen for jag hem och kröp ner under täcket. Klev upp tidigt för att fara till stallet mockade åt Pontus kolladet lite tävlingar och for därefter hem, har hunnit fara på dollar och coop med mamma och nu inväntar jag middag sen tillbak till stallet för att rida. Ikväll ska jag bara ta det lugnt!

Har ni hört det mest patetiska?? krogen i Gällivare ändrar åldergräns till 23 och 20 på krogarna..det var så här kul det var/är att fylla 18...



Pontus och Julia!!


PRINSEN!



RSS 2.0