Tisdag

Jobbat fm idag vilket var skönt även fast det var en pina att stiga upp. Handlat nödvändiga saker från dollar, kört Julia till stallet, skottat gården det är sjukt Vad mycket snö set har kommit(!). Kvällen liksom försvann... Ska snart krypa under täcket så jag förhoppningsvis är piggare i morgon.


Världens mest saknade!!

Jag saknar min fina häst det har gått lite över 5 veckor sedan prinsen flyttade visst har jag tänkte på honom varje dag men jag har inte varit nere utan varit positiv till att fått en sådan gullig ägare. Jag har inte riktigt fattat att han verkligen inte är min något mer men idag slog det mig då hans nya ägare hade kommentera en bild på honom det var som att allt hela världen rasa för jag saknar honom så himla mycket!!


Härlig promenad

Idag var det riktigt härligt att promenera inte alls kallt och solen var framme. För två dagar sedan hade vi ingen snö men ju har det hunnit komma en del. Har träningsvärk från ridningen igår, men nu ska jag hjälpa Julia mer ned hennes häst så fler dagar med träningsvärk ser jag fram emot!! Avslutar inlägget med några bilder från min och bilbos promenad.


Boel kurs

Fick Rida smilla idag för Boel vilket var riktigt roligt då jag tycker om att träna för Boel och det var väldigt länge sedan sen sist. Själva rid passet var inte mycket att hurra för i början gick det rätt så bra mot sluter blev hon väldigt trött och tappade energin. Nu ska jag fara och köpa naturgodis och hyra en film tänkte först fara ut men sparar mig till nästa helg istället :)


Vinterland

Nu har snön fallit och lagg sig även i Gällivare. Promenerat till stallet med min bästis i telefonen. Hängt i stallet flera timmar kikat när Julia hoppat sedan när mamma red kurs. Innan vi åkte hem for jag och Julia och hämta hem pizza och nu lite x factor :)


Den 25 smäller det!!

Jobbat eftermiddag i dag och direkt efter jobbet blev det stan en sväng då dom hade kvälls öppet. Lite shopping gick inte att undgå. Kom just hem och nu ska jag slå i gång pretty litte liars innan jag kryper till sängs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

..


Som jag saknar att vara student

Studenten är så himla bra och det är nu efteråt jag inser hur jäkla bra jag mådde under tiden. Varje dag vara glad att vakna upp och se framemot att gå till skolan, vilja sitta kvar när dagen är slut bara för att få spendera mer tid med vännerna. Slippa pressen av alla läxor, inga måsten. Tiden som student vill jag ha tillbaka. Visst är det roligt att jobba helst när lönen kommer! 1000 kronor i månaden var inget att hurra för men på något konstigt sätt räckte dom pengarna längre än vad min lön gör nu (dock tjänar jag inga stora pengar men lite mer än en tusing i månaden) Konstigt det där.
 
 

hehe


,


Vill bara veta!!

Just nu känner jag mig jätte förvirrad! Vet inte alls vad jag vill med livet. Vad ska jag jobba med? vad ska jag göra just nu? ska jag flytta eller ska jag läsa upp matten efter jul?. Varför är det så svårt att bara bestämma sig?! OM jag ska vara realistisk så är matten prio 1 för att kunna plugga vidare över huvudtaget. Men det finns så ju så mycket annat roligt jag hade vilja göra och stanna kvar i Gällivare är inte ett av dom alternativet. Jag trivdes ganska bra under gymnasiet att vara mellan " två världar" kalix/Gällivare det var bra jag kunde sakna båda ställen och behövde aldrig få nig av ett ställe.  Jag är sugen att börja plugga men till vad vet jag inte. Men gymnasietiden var så grym!! saknar att ha vänner runt om kring mig hela tiden, festerna, elevhemmet, nya vänner allt som är nytt, komma till en ny stad, börja om och se vad som händer helt enkelt. I slutet av november ska ansökan vara inne om matte b vad mycket som hänger på den där jäkla matten.... Men jag är ganska så säker på att jag vill plugga vidare dock inte för att jag saknar läxor och prov utan allt det andra.  
 

Low Carb High Fat men godis är okej!

´Vad jag älskar ica reklamerna!! JObbat 10 -18 idag sen hämtade jag Jullan från stallet och efter det har jag inte gjort så mycket. Tänkte kolla ett avsnitt av Pretty little liars innan jag kilar i säng.  

Söndag

Har varit i stallet och kollat när Julia red Smilla ( hennes nya ponny) sen på coop och handla med mamsen. Nu lagar hon gomiddag! Sen hade vi tänkt baka lite. I morgon väntas jobb, älskar att jobba det kan jag lova er!!! Ska kila nu tjing!
 

Dags att sova

Bugar och bockar efter en trevlig kväll! Tänkte bara säga art jag saknar min västlig väldigt mycket!!


Jag vill ha en häst!!

Helt galet mycket!  helst igår. Vill ha en fin pre häst som jag kan träna dressyr med och en hoppehäst som jag kan hoppa hus med.  Svårt att hitta en fin allround häst...  Tänk att få träna samling passage piaff med en häst som kan. Och sen en häst som hoppar allt man styr på som inte alls är brydd som är tävlingsinriktad och älskar att hoppa. Men jag antar att det inte blir något av dom drömmarna i första taget men någon gång i livet och drömma är ju alltid tillåtet. Promenerade till stallet idag med emilia i telefonen så det blev en himla trevlig promenad. Tittat på hoppgrupper och nu är jag hemma i värmen väntar på att Svenska Hollywood fruarna ska börja! :)
 
 
 
 
Furtivo IX hingsten på Holmen. Han var så fin :)
 
 

Måndag

Sökt jobb men det gick inte så bra då jag inte kunde hitta mitt lösen till af hemsida men tio på kvällen hittade jag det så i morgon får jag skicka iväg lite cv:n. Fikat med mamma på stan. Promenerat en sväng på kvällen och jäklar vad kallt det har blivit. Pratat ned min fina Sofie som är i Tyskland åh vad härligt det var att höra hennes röst men måste säga att viber suger!


BLITSRING

Blistring är när man använder diverse sorters medel för att tillföra värme till olika delar av hästens ben vid t.ex. skador. om hästen är ofräsch i ett ben kan man massera in ett starkt linement (blister).
Linementet irriterar det aktuella stället villket gör att kroppen ökar
blodcirkulation och antalet vita blodkroppar. Detta skall då göra så att
"skadan" får hjälp att läka ut tack vare att man får dit fler vita blodkroppar
 
Har man inte jättetur kan det fräta sönder huden och bli stora sår, och hästar med mycket vitt på benen.  Blistring slutade man med för 20 år sedan, då man inte vet säkert att det hjälper och kan ta stor skada på hästen. Men en del använder sig fortfarande av det och främst travtränare. 

Förr blistrade man hopphästar också. Blistrad häst som slår i bom – aj. Det gör dom inte om.
 
Jag skulle föredra  laser, akupunktur eller liknaden om det skulle vara något fel på min häst. Men det är inte alla som tänker som mig.  Önskar att Prinsen var i mina händer just nu!!!!

Döndag

Ska snart fara till stallet och ha en teori lektion lektion på 30 min för 4-6 åringar men det ska nog gå bra. de enda bra med söndagar är solsidan typ det bästa på hela veckan, finns det något roligare? Nja typ inte :)


Något måste hända

Annars går jag under.. Tror aldrig jag har haft så här tråkigt i hela mitt liv. Dagarna rullar på men dom ser likadana ut " sova, jobba eller hoppas på jobb, stallet rida någon häst, sova" vill flytta och jag borde verkligen göra det!! En sådan här dag borde jag vare ute med vänner och roa mig. Nej nu måste detta få en vändning. Allt känns så tråkigt finner ingen motivation tror jag har gått upp 10 kilo men finner ingen ork till att träna. Nej nu ska jag sluta deppa! Jag kan, jag vill, jag ska! :)

Studenten var en bra tid, den bästa!!! :)


Kunde inte avslutat denna kväll bättre!

Steg upp tidigt för att hinna med stallet innan jobbet. Blev en repa runt stigen tillsammans med Emelie. em skiftet på jobbet sedan hem och slänga i mig mat och packa ihop alla häst saker i garaget sen en myskväll med Maggi och Malin :) i morgon väntas jobb!


The world's greatest!

Väntar på att mamma ska sluta så att vi kan bege oss till Jokkmokk för att provrida en ponny. Spenderade kvällen i stallet igår med en dunjacka, gott sällskap och hoppträning. Så inspirerade att se alla duktiga, gillar att de är så stor "variation" på hästarna och ryttarna och såklart världens bästa tränare. Önskar att jag hade en häst helst en prins i storhäst format! Då hade jag varit himla glad kan jag lova er.


.


"Det enda sättet för att bli lycklig är att släppa sådant som gör dig ledsen"

Ska fara till stallet och titta hoppträningar hoppas på att bli lite klokare. I morgon bör det av till Jokkmokk ned jullan och provrida en Pålle. Häsrarna i Boden var inte mycket att hörra för, för mycket jobb på dom.

Vill flytta helst nu!! Men så blir de inte men snart hoppas jag.


Helt galet vad jag saknar er!!

Världs fina! Önskar verkligen att jag var i Kalix just nu.


Morgonmys

Myser med syster framför aladin senare ska jag fara till stallet och dressyra med två hästar!


Saknar holmen

Gud vad jag saknar holmen!! Hästarna, ridningen, teorin, lärarna. Kiwi var en häst jag trivdes med så himla fin och pigg. Fröken var super rolig i hoppningen en riktig kanonkula!! Saknar att någon står på backen och tjatar på en. För övrigt så har jag jobb hela veckan wiho vad bra. Idag har jag varit i stallet och pratar med Emelie & Lena ska hjälpa till med deras hästar då Emelie ska fara iväg och prov jobba. Men jäklar vilken kass sitts jag fått blev riktigt besviken när jag såg mig själv i spegeln... Förövrigt kände jag mig som en nybörjare som just lärt sig att trava. Ska försöka pussla ihop allting med jobb osv så jag hinner med nobbe också :)


RSS 2.0