SMR

Jag hade önskat att det var ett år kvar av skolan vill ha student året tillbaka vill uppleva det igen det har varit så jäkla roligt!!  Självklart vill jag börja jobba skaffa pengar kunna resa och tillbringa tid med Prinsen kanske börja rida lektion fundera på en vidare utbildning osv. Men jag saknat mina vänner så otroligt mycket!!! Dom är så otroligt bra!! och nu är alla utspridda i hela Sverige och alla kommer inte ens att stanna i Sverige känns ju jätte tråkigt. Hade viljat ha en återförening nu med desamma men det blir lite svårt men snart får vi se till att ha en.
 
 
 
  
 NI är bäst, love you!

Tisdag

I morgon har jaf varit arbetslös i 2 veckor men vet ni? det gör mig inget, känns riktigt skönt att ha någon vecka semester innan jag tar tag i allt och skaffar mig ett jobb och ekonomi, just nu vill jag bara fly från Gällivare till vårat sommarhus i Kalix men tyvärr så går det inte för det  för det sålde vi igår... Trodde inte det skulle gå så snabbt att få stugan såld tänkte att ingen vill väl ha våran pluttiga och mysiga lilla stuga men det fanns någon där ute i vida världen som fastnade för den också. Har inte hunnit vara där på säkert 2 år när jag varit i frankrike och vi endast varit där på sommararna men fick ju tillbringa en natt där efter skolavslutningen så det får väl duga.
Det är så tråkigt att värmen och solen aldrig kommer till Gällivare håller verkligen på att bli galen, vill ju ha riktig sommar kunna gå i short och ta ett dopp i havet, får helt enkelt nöja mig med en dusch. 
  

Drömmer mig bort....

Drömmer mig bort bland "hästar till salu" varför kan man inte bara klicka hem en häst och så är den precis som man vill ha den bra egenskaper, utstålning, snygg, kapacitet, bra ålder, , rimligt pris ja ni vet vad jag menar.
 
Hade bara viljat ha mig en häst!!

.


King of keys

 
 

Dagvild

Har ingen koll alls vad det är dagar något mer känns som en söndag men det sägs att det är måndag idag får väl lita på det, ställIde klockan idag för att inte sova bort hela dagen fast mest för att jag skulle släppa ut hundarna. Idag ska mamma få sin dvd så vi hade planerat filmkväll, vi ska se lisa marklunds filmer iaf någon av dom hoppas dom är bra!!  Mamma ska snart komma och hämta mig så far vi handlar sen bjuds det på middag, länge sen jag åt mammas mat. Hade också planer på att klippa håret idag, mitt hår mår inge bra!

Booring day

Inte gjort ett piss idag, slöat framför tv:n hela dagen.. Är det nu man börjar vara less på att vara arbetslös?? tycker iaf det är super tråkigt. Vill ha mig ett hästjobb men har pratat med rkd så praktik får jag ha där och skulle jag bli ut ringd på jobb så går jobbet i första hand och då har jag praktiken färdig ifall jag bestämmer mig för att plugga vidare, sen är det ju den där matten som jag måste läsa upp borde börja med den till hösten, om jag gör det får vi se men jag borde om jag ska plugga vidare! men en månad kvar innan det är höst :) 
 
 
 
 
 

skåne

Åringar
 
2 åringar
 
Godset, dom ägde 37 (tror det var så många) gårdar i liknade stil som den jag varit på. Inte helt fel att ärva det slottet ;)
 
Har fler bilder på min mobil som jag får ta tag i någon dag, när jag hittar sladden så jag kan överföra alla bildern från min stenålders telefon..

God morgon

Vaknade för en timme sedan men har legat kvar i sängen och slappat bara för att det är skönt och jag har inget annat för mig. Visst är det skönt att var ledig men tråkigt är då ett som är säkert finns ju banne mig inget att pyssla med. Vill bara ha hem min pålle och sätta igång med träning och få honom i toppform och hitta en köpare så han får lära en ny ryttare allt han kan för han är en toppen ponny!!  Men nu kurrar det i magen ska gå ner en trappa och äta frukost sen kanske jag knatar upp till mamsen.
 
En bild från takida spelning på mig och min bästis!
 

Fredag I´m in love

Min dator laggar som tusan håller på att bli galen!! hade behövt få den fixad men skulle ju göra det för ett tag sen men då var det någon kod som jag inte har eller om det kanske var en skiva man behöver för att få den i "köpskick" så det gick ju inte får väl helt enkelt göra en system återställare bara och hoppas det blir lite bättre. Knäppdator...
 
Har varit på stan x2 idag först med Linnea, kändes bra att få träffa min bästis då vi inte setts på hur länge som helst gick runt på stan och åt lunch på alla tiders. Sedan blev det en sväng med pappa ochJulia. Jag och Julia har börjat städa i garaget bland alla hästsaker, nog finns det en hel del där nere och ändå vill man bara ha mera... skottat spån på stallet och usch vad mycket mygg har säkert fått 100 myggbett... Varit till Mamma och gått ut med bilbo och nu hade jag behövt börja med mitt rum men det känns mest jobbigt när man inte har plats att göra sig av med alla saker...

att skriva cv

är svårt... Kollat runt på af och det finns ju inte så många jobb och det som lockar är ju hästjobb men dom finns ju inte här upp i norr. Det är det jag är intresserad av och vill arbeta med men det är tufft att flytta 200 mil hem ifrån vars man har all trgghet, vänner, familj, häst. Och när man jobbar med hästar så är det bara jobba/sova och det finns så mycket mer jag är intresserad av som att umgås med vänner, resa, festa ja men ni vet allt det dära som man gör utanför arbetet. Och ska jag sattsa på det vill jag hitta rätt arbete vars jag verkligen trivs och får utvecklas. Vad det är svårt. Måste försöka hitta ett jobb och sen kanske jag tar praktik på ridklubben här hemma som jag hade planerat så får jag helt enkelt se vars jag hamnar om det blir att plugga vidare efter det.
 
Tror jag ska ta en paus från datorn och ta en promenad, det suger att jag har gått sönder mina träningsskor (haft dom i stallet i skåne) och har inte råd att köpa nya för jag är arbetslös   arbetssökande!! :)

Hemma

Igår kom vi hem och det kändes riktigt skönt att landa på norrländsk mark. Vari i luleå några timmar innan tåget tog mig hem til Gällivare hann träffa Julia som jag inte träffat på år och dar fick se hennes pålle, blir så sugen på¨en egen storhäst.  Väl hemma fick jag grillat som jag längtat!
 
Har ringt på ett jobb och nu ska jag sätta igång med ett cv. Hade behövt städa i mitt rum det går knappt att vistas här inne men har ju gott om tid..

I´m coming home!!

Snart kommer jag hem!!! redan i veckan blir det och det ska bli såå skönt. Det enda negativa är väl att jag blir arbetslös...Blir direkt att börja söka jobb och skriva cv:n när jag kommer hem.  Arbetslös är det sista jag vill vara!  Inte deppa för det nu är jag bara glad att jag ska hem när jag är hemma får jag ta tag i nästa problem..
 
Vi hörs!! :)

Lördag

Tjenare!! Det har inte hänt så mycket den här veckan heller utan det rullar på.  I måndags hämtade vi hemm ponnierna (kanske har berättat det?) har pysslat lite med dom longerat osv. Det har varit svårt att skilja dom åt och sen är det nog svårt för dom hade bli hanterade när dom hunnit bli 5 &6 år... Dom fattar ju inte vad vi vill när dom ska springa i en ring runt oss eller behöva skiljas från varandra och ingen respekt för människor men det har gått  helt okej och det är trevliga hästar hoppas dom får komma till någon barnfamilj.
 
FALSTERBO
När vi kom till Falsterbo så var det en proffsvisare som skulle ta stoet och jag tog fölet, är ju helt ovan och visste inte vad som skulle hända men det var inte så komplicerat utan det vara bara att gå runt på stora banan och hålla i fölet som ibland ville busa till lite men hon var annars super duktig men det var så jäkla varmt höll på att dö med långärmat och hjälm och sen gå hur länge som helst i den värmen tog 15 min att gå till banan och sen var jag lite nervös på det hela ville ju inte tappa fölet me det slutade med att en familj blev intresserade av henne :)
 
Hann inte se några shower men hann en snabbis på mässan innan vi rullade till Ängagård, känns lite surt att inte vara på falsterbo för det är ju så stort och fina shower och sen har jag hört att utelivet inte är så pjåkigt det heller. Så nästa år ska jag försöka fara dit.

FALSTERBO

(Tidsinställt)
Idag är vi på falsterbo och visar upp ett föl, det sötaste fölet och den enda som gillar att bli borstad osv. Stoet (mamman) är lite vild så hoppas att hon sköter sig... Hoppas verkligen att vi hinner gå på mässan och kanske se lite andra shower.
 

Söndag

Sovmorgon idag riktigt härligt! Fia har fått på sin sko idag som hon hade satt på sniskan igår så att vi fick dra ut den, pysslat med hästarna och fyllt på massvis med vatten och solat i det exrtremt varma vädret 26 i skuggan.  Nu ska jag sova så jag orkar upp i vanlig arbetstid i morgon, vi hörs, Godnatt!
 
Foto: I natt blev de ett till föl i stallet och Söt är den också!!
Gulligt föl som föddes för lite över en vecka sedan.

Lördag

Det är väldigt sällan jag hinner vara inne på datan det blir långa dagar så hoppar i sängen direkt vi slutar. Gjorde några tidsinställda förra veckan. Den här veckan har inget speciellt hänt allt flyter på med långa dagar i stallet. Endast två ridhästar, ponnierna har vi inte hämtat hem ännu.... så mycket föl hantering och in/utsläpp av hästar i hagen och på kvällarna är veterinären här och kollar stona som är dräktiga. Hunnit på hööks en dag och fynda ridbyxor och ett pannband till Prinsen, längtar tills jag kommer hem saknar han så mycket!!! min fina ponny. Tänkte klippa håret i morgon och föröska få till någon fin hårfärg (om tiden finns).

<3

Jag och min super fina vän Emilia. Saknar dig! vi måste ses när jag kommer hem.

KNUTTE

Foto: Dagens projekt, söt men livsfarlig... Nästan iaf En häst med vilja!
 
Ett russ på 2 år som är mer vild än tam...

FIA

Ridit Fia idag en fin dam på 8 år men hon har mycket att säga till om... Skrittade 40 min och hor blöt i svett... dock är det rätt så varmt här! :)
 
Foto: Helt död efter ett pass med fia, nu på med shorts och ut i fin vädret!!

Little Prince

Foto: släppt ena ponnyn på bete!:)
 
Idag har dom släppt Prinsen på bete så nu är han nog lycklig min fnaste!!

Marknad/Tivoli

Dom senaste dagarna har vi börjat rida mer, igår shoppade vi och idag marknad/tivoli. Fyndade billiga kläder igår massvis med rea, gud vad jag älskar att shoppa!! Fast begränsar mig vill spara ihop till en utlandsresa med min bästis! Försökt grimma D-ponnierna vi ska rida in fast det ville dom inte.. Säkert föra att betet lockade mer än en grushage hemma på gården. Tror och HOPPAS att dom är snälla, dom är ju trots allt rätt så gamla.. Vi försökte oss på en russ på 2 bast men han var mer vild än tam.. Ikväll kommer veterinären så sen kväll idag, hon kommer rätt så ofta då alla hästar som är dräktuga ska chekas och de andra hästarna ska insimineras. Ska kila in nu och äta middag vi hörs!

RSS 2.0