FRANKRIKE 09

pas de chevaux, la famille, aux enchères, et galoper










Söndag

skola i morgon, ångest har en massa arbeten som skulle behöva bli klara... Jobbigt stt stiga upp jobbigt att fara till Holmen, vad skönt det hade varit att bara ha "vanlig skola"... Kom till kalix vid halv sex, åkte med mormor och morfar skönt! Slog igång min underbara dator, och sprang sedan till coop för at handla. köpte cocos mjölk och någon kryddmix. Skulle bli kyckling med ris, men det blev verkligen inge bra... Surt!
Bara tagiot det lugnt med Hanna,Linnea & Sofie mys på och kika tv! :) lovely.....
Nu ska jag krypá under täcket.

Life is hard


Min fina prins, som gick toppen idag!

Idag har jag varit uppe sen åtta, släppt ut hästarna och sen och baka tårta till min underbara lille bror som fyllde år idag, Grattis!:)  Haft en hel drös med släktinhar på fika. Där emellan har jag hunnit till stallet och motionera Prinsen, blev dressyr, och shit så fin han var idag! Vi gjorde skänkerlvikningar alla gångarter, mkt galopp, eknla byten sen prövade vi oss på byten, så duktig han var! :) "Hoppbyten" är väl ingen match, men när det blir en grad svårare så.  Dock var han väldigt pigg idag och skenade iväg med mig i början var jätte räddför allt osv...



Min älskade kung, hur ska vi klara oss utan dig?

Fredag

For till stan vad 12 tiden, shoppade lite:) Det gör mig så glad! Sen pkte jag hem mamma, sen åter på affärer, hittade en jacka som jag tänker köpa! For därefter till stalllet fixade prinsen och gick till små stallen för att rida ut med mamma, dock hände de en olycka med min älskade mamma! :( <3 Så det blev ingen ridning..  Har varit upp på konsum och köpt glass, och en pizza! svullade i mig en halva sen tog de stopp så nu sitter jag här och smälter den! Hade tänkt fara till Sofie idag, men känner ingen lust att sitta bland en drös med fyllisar och bli själv när dom far på krogen! Är inte på humör just nu.. Men du får ha världens bästa födelsedag gumman!:)  Nu ska jag kika film eller nått,

Jag ska få lägenhet! :D


hejssvejs!


Torsdag

Slutade vid ett idag eller slutade och slutade men skagöra en kvälls aktivitet i stället gympan. Ska nog pröva på yoga:) Åkte bil hem med Therese och Jenny! Väl hemma i Gällivare, så for jag direkt  till stallet red barnacka efter stigen så mysigt! Tog e riktigt funderare över mammas besked.... Både bra och tråkigt! Sen blev det att fara till min lilla kusin Alexander som fyllde år. Hahah jag måste bara berätta vad han och hans kopis hade sagt typ:
Alexanders kompis:Fan vad kul när man fylller år och får typ 400
Alexander: ofta 400? Man får ju typ 1000  Hahhahahha


Nu ska jag räkna lite matte duktig som jag är! haha hej och hå, har matte prov nästra vecka på ett kapitel jag inte ens börjar med...Ligger lite efter:/

Tycka syns om sig själv

det gör jag just nu, har ungefär halva engelska boken att läsa ut, men kan verkligen inte kocentrera mig, hoppar till av jag nästan somnat byter ställning från liggande till sittande osv. När jag bllir ensam då tänker jag väldigt mycket och oftast på det som är dåligt, om jag får dåligt betyg på ett prov då blir jag väldigt förbannad och gör allting till dåligt istället för att tänka "äh skit samma jag pluggar mer till nästa prov" Jag tänker ofta att jag inte är tillräckligt bra, söt, smart, förstående.  Om en vän inte hör av sig, tror jag att den dissar mig. Om en vän är "otrevlig" i telefon är vännen sur på mig, fast igentligen  kanske min vän bara är stressad and so on.  Varför vrider jag saker till negativt isället för possitivt ?

Sluta tyck synd om dig själv det finns dom som har riktiga problem. Dom som har amputera benet, förlamad från halsen och nedåt,  förlorat talförmågan, synen, hörseln eller känseln eller alltihop på en gång. Dom flesta har sådanna små problem. Och klagar att man är "så tjock/ful" men gör något åt den, dom med riktiga problem måste leva med det och aldrig kunna göra något åt det förutom att lära sig leva med det.

Allt för mig just nu, ska fortsätta läsa!


Måndag

Sov till 11 idag, sen upp och lata i en timme innan jag promeneradet till skolan! Där blev det två lektioner matte och svenska. Min läxhög tar aldrig slut, blir bara mer och mer.  Iaf så tog jag det mycket lugnt efter skolan och läste min engelska bok dock somnade jag ... Sen värmde jag en matback, sen gick jag och Linnea handlade. I morgon har vi friluftsdag! så ingen Holmen. Nu ska vi  titta film :)


Rider lätt ;) hahah

Bilder som är tagna under förra veckan! :)







                                              ♥

Söndags ångest

Nu är man i Kalix och myser med tjejerna! Idag blev der ridning på banan i solen -härliiigt som fan! :)
Igår hade vi en trevlig kväll med en massa folk och partysoda ;) Jag och sofie hade roligt när vi var och handlade fick med oss en vagn ;) hehe



Fredag

Har stigit upp halv sju idag :o fatta störd jag är, jag var helt pigg:s men jag och Sofie tog bussen till marknaden knattade runt, köpte sockar osv. sen köpte jag en väska på lindex:) tog en fika på vetehatten!:D sen for vi till stallet red ut,  jag red Kingen och sofie red Carisma, sen tog vi med oss Linnea på en till tur med Prinsen,Lillan och vermina:) Kul... :D nu har vi tigga the proposal, riktigt bra enligt min smak! ;D  Nu ska vi sova, stallpass i morgon vi ska visa vad vi går för, 2 minuter mockning! :) hehe Natti

Torsdag

Hemma i Gällivare och med mih har jag Sofie Flodin! :)
varit i stallet tagig hand om hjärtat, nu blir det väl bara fim :)

Tjingeling

Onsdag

Visst har jag fått långt hår? ;) men snart ska det klippas! är så himla risigt...
 


Min dag har bestått av plugg, och för första gången på väldigt länge kände det som att jag förstod vad jag höll på med i matten, så nu hoppas jag på ett bra resultat på provet! Sen harhar jag muntlig redovisning på min engelska bok som jag inte har läst... Dock hoppas jag att det går bra ändå, då boken är väldigt lätt och handlingen är inte så kompilicerad. Nu ska jag slänga ihop lite kläder i min väska sen lägga min under täcket, Sleep tight!

Tisdag

Hejhoppgummisnopp:)
idag har varit en riktigt slapp dag, samhälls på morgon sen, skulle vi ha matte men äckel-Gunnar hade psyk bryt på mig och några till som inte ville skriva matte provet idag utan på torsdag. Och det tycker inte han att man ska göra utan man ska skulle göra det idag + att man får inte göra omprov för det är idioti, Vi sa till han att det är väl bättre om vi gör klart kapitlet som vi ska ha prov på och så vi iaf vet vad provet handlar om, det gick han inte med på. Och sen har han sagt att när vi gör np i ma, om det skulle skita sig där så kan han ju gå tillbak och titta på kapitleproven, men om det har skitit sig på dom också? alltså jag förstår mig inte på han och det är det väl ingen annan som heller gör. Han är 70 och har gått i pension för 5 år sen. som Mattias hade sagt till honom "Far tillbak till ålderdemmet" vi lever på 2000 talet nu inte 1600.
sen blev den landhockey och bowling med smr 1-3 . sen tog jag och pinglorna en fika på stan. sen har jag försökt plugga hela kvällen.. ska nog skriva prov i morgon sen torsdag ma-prov, bokredovisning i engelska, har en samhällsuppgift att göra okså, blä atr läxor/prov aldrig slut?

Bilder kommer någon annan dag, internet segar!

Klokt!

Livet är för kort för att slarvas bort.
Älska de människor som behandlar dig väl.
Glöm, välj bort de som inte gör det. Tro på att det finns en orsak till allt som sker.
Om du får en chans till, så grip tag i den med båda händerna.
Om det ändrar ditt liv, så låt det ske! Ingen har sagt att livet ska vara lätt!


Måndag

Ny skolvecka, ny start! hehe jag som sa att efter lovet ska jag börjra plugga minst en timme per dag och göra klart sakerna i tid, lyckades jag ? -nej, har prov i morgon och ligger 40 sidor bakom :d  Men det löser sig, gör nog provet på onsdag/torsdag i stället. är ju inte ensam om att ligga efter precis, och allt strul med våran lärare.. Men iaf så hade vi sitsträning på Holmen idag, hade Kalle med Hanna, senn det vanliga skola till halv fyra därefter hem åkte och handlade på coop. Och Therese har ju bilen här så vi fick skjuts, lyx! :) Sen blev det hem och laga middag,sen Hanna och titta film och snacka med B-rudarna♥, såg Avatar Kan inte fatta varför alla säger att den är så bra ? tycker då inte jag... promenerade från Hanna efter 11 någongång hoppade direkt i duschen och ska snart hoppa i säng.

Slänger in lite bilder från idag! :)

Dock kommer inte Emilia med på bild, för hon tror minsann att kameran bits,
har försökt prata med henne om att den inte ens har en mun....

Söndag

ja då var man tillbak i Kalix,  I morgon blir det skolan, fy vad jobbigt att stiga upp på morgonen! Iaf så ligger läxor/skolarbeten högst på min göra lista till veckan.  har snart läst ut min svenska bok riktigt bra, måste nog läsa alla hennes böcker, Camilla Läckberg om ni vet men det är ? :) iaf så har jag träffa Sofie och Linnea! I morgon får man träffa resten, men undrar vars DU Emilia håller hus ? Hoppas du kommer i morgon, annars får du med mig att göra ;) Nu ska jag kila till köket ta mig ett glas jucie läsa klart boken sen se en film! så vi syns!


Irriterad.

Det var ju bestämmt att jag fått stalltplats men nu så har jag inte den för chefen där på krf har get den till en annan.  Så nu känns det hopplöst , blä! jag orkar verkligen inte pendla nå mer.  Har iaf ridit runt stigen med maggi och pratat gamla minnen!:) Ni vet inte hur mysigt det är att rida ut med fin vän och prata om allt mellan himmel och jord. Jag har så många vänner som jag idag knappt känner, man växer oftast ifrån sina vänner, men då man börjar gymnasiet är nog då man tappar flest vänner för att man träffar så många "nya" man går olika linjer / flyttar osv. Ibland känns det som att man bara ringer/smsar , bestämmer att man ska träffas( men man gör ändå inte det) Bara för att visa att man kommer ihåg varandra men mer än så blir det inte.  Men jag vet att alla vänner jag haft en riktigt bra kontakt med alltid kommer finnas i mitt hjärta och jag kommer alltid komma ihåg dom som den fina person dom är, och inte hur vänskapen tog slut!


internationella kvinnodagen

hihi, jag hyller min vän  Linnea Heikkilä för att hon alltid är glad och possitiv!!!


Linnea do you rembember? cpöga ;)


Har jobba idag, sen stallet och red lektion för Lotta, fan va roligt det var!Hon är verkligen bäst! Och när hon säger något possitivt tar man verkligen åt sig ( och det motsatta). Vilken fin ponny jag har är så glad att det var honom jag köpte och ingen annan. har verkligen lärt mig mycket. Iaf så ska jag titta film nu "Luftslottet som sprängdes" ni vet den här serien typ av stieg Larsson. Det är så skönt med lov!

lördag

Tjo :) Kom hem för ett tag sen, hållt igång hela dagen, först stallet ge morgon och fixa lite, sen hem, Jobba,stallet och nu har jag ätit middag och gör absolut ingenting. Funderar på att fara till överkalix med pappa och ställa ut Kiwi:) Så det blir nog en "pappa och barn" dag i morgon! Men nu ska jag kila, vi synes ;)


Nostalgi

Såg det den här gruppen typ "myranskolan" på facebook. Det  är inte alls länge sen jag gick där eller ja de är snart ett år sen... Vad tiden går fort, men kommer nog aldrig glömma mina första år! Shit vad man upplevt mycket med klassen, Så tråkigt att det blev så skit i slutet, jag önska att jag hade gått balen osv men samtidigt är det inget jag ångrar eftersom jag vet att jag hade gått om jag hade varit "vänner" med dom i klassen. Sista året blev bara så fel... Jag sa inte ens hejdå till min klass. Jag hade ingen kontakt med dom något mer! Käns tråkigt när alla berättar hur bra kontakt dom hade med sin klass hur mycket som saknar dom osv. Men jag kan iaf glädjes med alla dom åren jag hade tsm  med dom för vi var ju helt klart bäst! :) och jag har ju kontakt med med klassen osv. Men dom första åren som 3-7 vilka år,vilka minnen. "Vi"  gänget jag. sarah, Ehlin och Victoria. Så mycket vi gjort tsm, kommer ihåg discon vi var på, vi hade någon låt typ peppar,salt,stekpanna :o? Hahha   Jag kommer ihåg när jag och sara alltid var med varandra. Kommer ihåg när Linnea började umgås med oss och då Ehlin slutade, När Therese kom in i gänget. Kommer ihåg allt som igår, shit vi gick 10 år tsm. Kommer nog aldrig glömma dom åren!


Fotot har jag lånat av hampus :b iaf min klass 6års till 9:an

Onsdag

Nu är det pluggnign på gång.. Har tittat på andra avenyn så grym serie alltså :)  Gjorde historie provet idag och spikade IG , så jävla kass jag har blivit dock var jag inte ensam om att få ig... Men ändå ajg blir galen, jag har plugga som fan men ändå suger jag ? Han sa iaf vad jag skulle plugga på var inte så mycket, har ju bara varit med på en historie lektion... eftersom jag inte går skola på fredagar men sa det till han så han hade förståelse att jag itne kunde så mkt ;) haha.  Iaf så har jag grammatikprov i engelska i morgon. Sen far jag hem till Gällivare, är där en hel vecka! Skönt med lov! har städa i kylen och skafferiet, dammsugit och skurat i rummet (y)


Hejs :)


Jo måste bara skvallra att Linnea har flygit Prinsen, en liten buse till häst jag har ;)


Måndag

hejsan:) har ätit middag för ett tag sen, så nu fortsätter jag med pluggandet...  Försöker verkligen plugga eller försöker jag så mycket som jag egentligen borde? Iaf så har historia varit en roligt ämne tycker jag men nu är det så himla svårt och det får mig på dåligt humör...  Vi har skit mycket plugg i veckan jippi... 3 prov + annat... Nu ska jag fortsätta plugga sen slå på en film!


Håll inte tillbaka gråten
eftersom den har en läkande effekt,
precis som skrattet!

Låter ganska bra tycker jag! :)


orättvisst!

 Läste en blogg just, om en tjej som dött i canser. (har läst den tidigare) Men tycker sånt är så hemskt. alla som försvinner fast dom inte ens fått  börja leva, livet är alldels för hårt ibland. Varför kan man inte få åldras och leva livet fullt ut? Tänk att hon var så possitiv i sint blogg, och sa alltid att det skulle bli bättre,

Vill bara säga att jag älskar min familj,
släkt, vänner & djuren oerhört mycket!<3

KOLLA

http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM

Allt häst folk måste ju se den här ! ni andra fattar säkert också att det ser helt galet ut ;)

RSS 2.0