Fredag

´Fick lov igår skönt och väl behövligt! idag har jag varit en sväng på stan med min finaste vän tagít en fika sen hängt i stallet för att ta hand om prillen. Tränat och varit och gratta sara :)


Tisdag

Första provet av 3 är bortgjort, utvecklingssamtalet idag gick bra, försökt plugga nk men gav upp tog en gemensam bestämning i klassen att vi tar det som det kommer, bakat till lotteriet  bara det att jag har 15 lotter kvar att sälja....

Söndag

Då var helgen över och jag är tillbak i Kalix en vecka sen lov känns helt okej eller det känns mer än okej. Träffade mina fina vänner igår och hängde på olles. Nu ska jag sova så att det blir måndag den här veckan är det fullt upp, 3 prov tisdag,onsdag och torsdag skit kul men skönt att få göra bort lite innan lovet!

Torsdag

Hanna lämnade just psykhemmet så jag och sofie knatade till varsit rum för att sova men så klart lockar datan är det inte typiskt? men ska faktiskt sova! snart iaf... I morgon kommer jag ha träningsverk men jag ser framemot det. Har packat väskan för i morgon är det fredag wiho, vill se hur det blivit i mitt rum i Gälka trångt om inte annat. Nu stänger jag mina blå, natti!

-

-It's not about what you say, its about what you do. You don't like the person you've become then do something about it, because no one's gonna do it for you


Onsdag

Härligt när veckorna flyter på snart är det helg och hur nice är inte det? som jag har längtat efter denna helg. Markarbete idag red Dagny  en fin häst när man hittar knapparna. Klarade Nk provet och är nöjd faktiskt. Kläde på oss dunnjackor,mössa och halsduk och kollade när ivik-gänget spelade fotboll. Linnea har bjudit på middag idag egen(!). Duschat, kolla oth. det var min dag. Förresten vet ni hur goda clementiner är nu?? supergoda..

Tisdag

Markarbetsövning (bommar) stod på schemat red Dagny en fin men lite små seg häst och väldigt känslig men alltid roligt att rida olika hästar! Fick veta att vi har prov i foderstatsräkning nästa vecka + nationella muntliga (måste ta tag i det i morgon) efter lovet har vi prov i hopplära och nationella skriftliga. Linnea har bjudit på middag idag väldigt gott. Nu ska jag faktiskt kolla oth och försöka bota huvudvärken.

-

Vi (dom flesta) bekymrar oss över så små problem vi säger att vi har ett jobbigt liv för att att vi har mycket i skolan, livet suger för att man inte har den nyaste mobilen dom "problemen är väldigt löjliga! Man får lite andra perspektiv när man lär känna sådana med riktiga problem!

I Kalix

Kom tillbak till Kalix igår på dagen.  Frida har varit här från igår till idag hon gick vid nio i morse så nu är det tomt här i mitt rum.  Tycker att klockan kan bli 11.40 så jag kan hoppa på bussen ut till Holmen för att ha lite skola. Helgen som varit har jag inte gjort ett endaste dugg varit hemma hängt i stallet och sen var helgen slut. Min syster tävlade i söndags och hon var så duktig så i November far vi till Luleå på "riktig" tävling!:)

Torsdag

Helt okej dag fått rida för Andreas, haft en svenska lektion där vi fått texthäfterna för np svenska så om en månad är jag klar med svenska b super najs!! gjort klart nk-läxan tillsammans med Emilia och tagit igen förlorad tid, förut umgicks vi alltid och nu mer sällan. hängt med grannarna i köket sedan spenderat kvällen med Sofie laddade ner filmen "festival" kommer ni ihåg den? från 2003 tycker om den! den påminner mig om gamla tider när jag var liten (tycker själv att jag är jätte gammmal nu...) men tiden när jag umgicks med min kusin i princip varje dag en annan film är ju "vingar av glas" som också är nostalgi. I morgon har vi sovmorgon börjar 10 och har religion sen ska vi ha en fortsätta med projektet och på eftermiddagen tar jag bussen till Gälkatown! :)

hippologutb.

Så här skrev en tjej som gjort intagningsprovet för utbildningen

Vi började våran dag med att se på en kort film huruvida proven skulle gå till. Därefter genomförde vi det teoretiska provet som verkligen kan handla om vad som helst!! året innan hade det handlat mest om ridlära och sjukdommar, året jag skrev var det mycket foderlära och anatomi. Det brukar dessutom förekomma en engelsk text som handlar om hästar som man ska kunna svara på frågor om sedan.

Sedan delades vi in i grupper och vi red dressyr på två olika hästar där de kollade mycket på vår sits och inverkan (tror jag) =) vi red även lite övningar på volt och fyrkantspår som t.ex. skänkelvikningar m.m. sedan skulle vi dessutom analysera hästarna och våra prestationer.

Hoppningen, (där red vi också två hästar) Vi red på cavaletti och bommar i galopp på volterna, travhoppade en 5½:a, sedan hoppade vi några linjer på rakt och böjt spår med relaterat avstånd. Sedan satte vi ihop det till en bana. Även här skulle vi analysera våra ritter. Här kollade de mest på sitsen, inverkan och följsamheten också.

Häst vid hand, man blev tilldelad en häst och skulle därefter förbereda sig på att kunna presentera hästen med stam färg kön osv. det brukar stå i någon litteratur hur och i vilken ordning man ska säga all fakta. Sedan gjorde man bara som den man visade hästen för sa. trav eller vänd eller så. Men det kan vara bra att träna på detta lite innan... =) hur man ska hålla tyglarna och hur hästen ska stå osv.

Vi skulle dessutom tala med en psykolog och en verksam inom yrket. Det är ganska svårt att veta vad de går på, de kollar vad man är för typ av person och de frågar vad man har får mål med utbildningen och varför man sökt och lite personliga frågor.

Sedan var det bara konditionsprovet. Vi värmde upp 2 km. och sedan sprang vi 2 kilometer på tid.

Det känns faktiskt svårt fast jag ska kunna allt det där när jag går ut gymnasiet men har lite svårt att tro på mig själv vid vissa púnkter. men fortfarande länge kvar, man vet ju aldrig vad som händer.. tänker bara att det börjar bli dags att se vad som krävs och hitta något som intresserar mig.


Onsdag

Hoppning idag en serie hade fröken hon är bara för gullig så jäkla fin att hoppa annars är hon seg men inte mot hindrena och efter hindrena är det full rulle och huvudet -ja det är svårt att säga vars man har det antingen slängades åt sidorna eller mellan benen he-he .. Hon hoppar iaf jätte fint! Gjort bort nk provet idag och hon sa att det såg ut som att jag klarat det känns skönt. 

¨
Fröken och Moa

Life is weird

visst är det konstigt hur allting bara kan förändras så snabbt. När du tror att på en vän du tror att den personen aldrig skulle kuna såra dig och helt plötsligt händer det, hur en vän kan bli en ovän, hur allting kan förändras pga av ett misstag men det är inget misstag det är ett val, you make your own choices!


Miss it

vet ni? min fina kompis Emilia blev ju 18 i söndags och det är så många som fyller år nu och så sa Linnea att hon blir 18 om 5 månader och om 4 månader blir jag 19 shit jag blir gammal! jag önskar faktiskt att jag fyllde år i december fast då hade jag aldrig haft så roligt som jag hade den tiden efter min 18 års dag hela det halvåret var hur bra som helst! Nu får 18 åringar ja inte ens "gamla" 19 åringar vara på krogen vad är det här?? Saknar iaf tiden före sommaren allt var himla bra då jag önskar verkligen att jag hade varit i sverige under sommaren och inte farit F. "You do mistakes and you have to live with them" men får se det ur en positiv synvinkel jag har lärt mig en massa nytt!


2 himla roliga kvällar med världen finaste vän!

tisdag

wiho Andreas Hesse är här den här veckan hur great som helst! Ingen hoppning idag bara bomövning men i morgon ska det hoppas. Har faktiskt varit och tränat idag antar att det kommer kännas i morgon men lika glad är jag för det! men dom tog för mycket pengar av mig, fick dra mitt kort 2 gånger (för att datorn hängde sig) men dom tog ju pengar från kortet båda gångerna trögisar!!! ska kräva tillbak pengar det är då ett som är säkert. 

still in school

Fast jag slutar prick nu men bussen hem går först 16.50 så är inte i hemma förrän efter fem lång skoldag kan man säga fast började ju inte förrän cirkus 12. (tidsinställdinlägg,fast det fattade ni väl..) Förhoppningsvis har vi haft hoppning idag och det gick jätte bra he-he.

-Do you ever wonder if we make moments in our lives,
or if the moments in our lives make us?


Gokväll

this day must have been the most boring day in  my life!! slutade 11.10 och har inte gjort någonting alls kollat lite film, googla försäljningsideer till klassresan, lagat middag, gått en sväng till sportcity kollat priser för gymkort (nu ska jag bara prata med päronen om pengar, för själv är jag pank..), tvättat en massa kläder ett + för mig, pratat med grannarna här på bygget, fixa i rummet men den här dagen har varit för lång känner mig inte ett dugg trött vilket suger för hade mer än gärna sovit så att det blir tisdag. Just nu dricker jag en massa vatten för jag har hört att det ska var bra hade gärna tänt mina ljus som luktar underbart men jag är ju ingen rökare så har ingen tändare... Fats egentligen borde jag stänga mina blå och stiga upp i vettig tid i morgon.


-

-“Regret comes in all shapes and sizes. Some are small like when we do a bad thing for a good reason. Some are bigger like when you let down a friend. Some of us escape the pain of regret by making the right choice. Some of us have little time for regret because we're looking forward to the future. Sometimes we have to fight to come to terms with the past, and sometimes we bury our regret by promising to change your own ways.
But, our biggest regrets are not for the things we did -- but, for the things we didn't do. Things we didn't say that could've save someone that we care about. Especially when we can see the dark storm that's headed their way."


Måndag

Tvingade mig upp i morse för att ha idrottslektion som bestod av skoljoggen, fan vilken kass kondis jag har(!).. Nk lektion efter det skulle ju egentligen göra prov idag men min lärare föreslog onsdag istället och intetackade jag nej till det, så ska läsa på lite till nu var som att gud gav mig en extra chans haha. Slutade 11.10 kan jag säga annat än att jag älskar måndagar.



En bild på Julia och hennes polle! (julia det funkar inte att ladda upp bilder någonstans på internet så nufår bilderna när jag kommer hem)

Söndag

Varför börjag jag alltid plugga dagen innan provdagen? frågar mig samma sak varje gång. Hoppas det går vägen än en gång(!)Är less på mig själv att jag aldrig skärper mig, men prov och jag går inte ihop, hade säkert gjort det om jag började i tid för då hade jag hunnit lära in allt nu är det bara ytinlärning vilket ger ett G. Men har iaf pluggat 1 timme och nu stänger jag igen böckerna och kollar film istället- jag är sämst!! I know..Men känns inte som att det är någon idé när det inte går in något, ställer klockan på 06 och stiger upp och pluggar eller 06.15...

lördag

Chillade hela morgonen kollade oth och gjorde ingenting alls vid tre bestämde jag mig för att fara till stallet och där har jag varit i 3 timmar och pysslat på med min häst. Igår hängde jag med Sofie kollade idol och myste på. Vet ni vad jag saknar? att prata engelska, älskar att prata engelska det är så himla mycket roligare än att prata svenska, saknar Frankrike! när man kindpussas dagligen, och ostarna är ju så goda den andra maten kan dom behålla! Saknar inte stället jag har varit på men jag hade viljat fara till Paris någon gång. Sen vill jag till England hälsa på Charlotte och besöka London. Nu ska jag slänga mig i duschen och sen laga middag tjing!

Taggad!!

På måndag ska jag köpa årskort på sportcity det är fan på tiden, hoppas det inte kostar allt för mycket bara.. Men träna måste jag och dom här veckorna har det ju bara regna och regna så har ju inte kommit mig utanför dörren en enda gång vilket känns hemskt! bara suttit inne och tryckt i mig massa äckel och nu ser jag ut som en julgris och det är inte ens december... äckligt fakstiskt! Älskar iaf att jag känner suget efter att träna nu! Bara mina vänner fortfarande är sugna! synd att jag inte tog med träningskläderna till gällivare här tränar jag ju gratis..


Torsdag

Haft "vi vecka" i skolan så  idag var det bara filmtittande sen slutade vi. Nu har jag städa mitt rum packat väskan för idag beger jag mig till Gällivare. Innan bussen går ska jag ta tag i i skolarbeten.  Är faktiskt duktig för jag gör bort det mesta när jag får det eller försöker iaf... Men att plugga till prov gör jag aldrig i tid... Men skriver just nu om jesus och vet ni? det är faktikt svårt.


bild


Kort hår och inte sådär jätte blonf något mer!!

Måndag

Tjeeeeena! Nu är vi igång med vårat projektarbete eller det har vi varit ett tag men allt är godkänt och vi har haft vårat första riktiga möte! Kommer nog bli bra de hära.  Har varit och handlat och jag får ågest varje gång jag måste handla för det är så dyrt... Hade ju kunna äta nudlar billigt men äckligt så skippar det.  Jag ska promenera förbi Emilia och hämta en serie (oth, har ju inte sett alla avsnitt så).  Har hunnit skvallra med min bästis idag som jag saknat henne! Ska hinna göra klart min läxa, för ikväll är det möte med hyresvärden.... Läskigt! Kan ju säga att elevhemmet är inte fint efter fredagsfesten.

God natt

Har kollat filmen The blinde side den är ju jätte bra! På ettg sätt älskar jag söndagar för att det är då man hunnit bli utvilad och det är alltid något bra på tv. Men idag önskar jag att det fortfarande var fredag och att hela helgen var kvar och att vi kunde ha lika kul som vi haft en gång till! men det kommer vi ju fast nu är det en hel skolvecka fast far nog hem till Gällivare redan på torsdag.

Nu ska jag försöka sova, natti!

KÖP!

Någon som vill köpa lotter av mig? ge ett barn skolgång i 1 år. Vi ska sälja 10 lotter var för en tjuga styck sen måste vi baka till lotteriet vilket tjaffs...  Om du vinner får du 15 påsar med Bulla/matbröd.


Bakishäng

Hänger med Sofie tittar lite tv och tar  det väldiiigt lugnt! Haft en rolig helg började med fest på elevhemmet på fredag och igår firade vi Jonna som fyllt 18 sen for vi på hotellet så nu har jag prövat på nattlivet i Kalix.  Laddar uoo bilder senare! :)

RSS 2.0